Fönster

Äntligen är det sista fönstret målat! Totalt 15 fönster har jag målat, fördelat på förra vintern och denna, på båda sidor. Varje sida har först tvättats, en del har sedan oljats in med en blandning av linolja och balsamterpentin, grundmålats och sedan två slutstrykningar, de flesta har dock inte behövt strykas med oljeblandningen. Så varje sida av fönstren har tagit minst 4 dagar + 1 extra dag att ligga och torka ordentligt efter sista strykningen.
 
 
Det är gamla fönster som suttit i det här huset, en del satt här när vi flyttade in, andra stod ute i lagårn. De fönster som fanns i huset var av det gamla slaget; englas och en lös fönsterbåge som sattes in till vintern och plockades ut på sommaren. Därför har vi ganska många likadana, dock är det inte samma storlek på alla. Ska väl också säga att arbetet med att först skrapa bort all gammal färg på fönstren, har kära maken gjort.
 
 
Om allt går som det ska så kommer vi när snön är borta att börja projektera för att bygga en veranda utanför mitt arbetsrum, en altandörr finns där sen oj, 2010. Det känns roligt att återanvända fönstren, att de åter får göra nytta i huset. De ska utrustas med lite spröjs också. De stora får hamna på långväggen och de lägre på kortsidorna. Det kan bli hur bra som helst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0