En oplanerad resa

I det senaste snöovädret gick ju snöandet över i regn och hjälpte till att mängden snö på våra tak minskade. I Västerbotten gjorde det inte det och förra helgen fick vi veta att läget på våra tak var "ansträngt". Vi hade en del våndor om vi skulle åka eller vänta, det skulle nämligen snöa mera. Så togs den prognosen bort och då var det ju bara att ge sig iväg.
 
Vintern 2018 var vi också tvungna till en akututryckning och tyckte det var mycket snö här när vi kom upp, men den här gången var det mer.
 
Grannen här plogar upp en parkeringsficka åt oss som vi når från deras väg, sen har vi ca 100 meter att gå fram till vårt hus. Fast det gick inte att gå, inte utan att skotta först. Så de första två timmarna ca gick åt till att skotta oss fram dit.
 
 
När vi kom fram runt hörnan på garaget möttes vi av den här synen.
 
 
Väl inne i huset kunde vi konstatera att vertantaket var intakt, tack och lov, men att det är mycket på både det och hustaket kunde vi konstatera inifrån.
 
 
Några tak hanns inte med den eftermiddagen, tiden gick åt till att skotta fram till garaget för att få ut snöslungan och försöka bredda den gången vi grävt. Kära maken fick mer lyfta och trycka slungan framför sig, än att den gick själv.
 
 
Jag började skotta en gång till gästhuset men orkade inte ända fram, utan fick göra klart det dan därpå, när kära maken började med garaget, det tak vi bedömer är det svagaste.

 
 
 
Vi kom hit i onsdags och bedömde att vi nog skulle kunna åka hem igen på söndag, men i går, torsdag, insåg vi att det finns ingen chans att orka tre hus på tre dagar. Så idag blev det en vilodag och en tur till Vännäs för att fylla på matförrådet. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0