Tunga nyheter

När jag var hyfsat liten, kanske tre fyra år, använde vi det huset vi senare flyttade in i som sommarstuga. Minns att jag sov i en säng (eller kökssoffa?) som hade en halmmadrass, det prasslade om den när man rörde sig. Till det ett gammalt täcke, kan gissa att det var tagel i det, det var väldigt tungt. Men minns också att jag tyckte det var mysigt. Både med prasslet och tyngden.
 
Det här med sovkomfort är ju viktigt och blir bara viktigare ju äldre och mindre förlåtande kroppen blir, samt att det överhuvudtaget inte är lika lätt att somna längre som det har varit. Upptäckte för ett tag sen att vår bäddmadrass, med memoryskum, inte följer kroppen längre utan är nertryckt i mitten hela tiden = stel i ryggen på morgonen. Vi vände på den men det blev inte stort bättre. Alltså bestämdes att köpa ny bäddmadrass.
 
När vi vände på madrassen upptäckte vi också att våra istoppstäcken har gjort sitt, fyllningen har klumpat ihop sig och gör inte riktigt det de ska.
 
Så nya täcken också.
 
I helgen när vi var hos sonen berättade han att han köpt sig ett tyngdtäcke och jag mindes mitt tunga täcke från barndomen och tänkte att man kanske ska testa? Det har ju pratats så mycket om dem.
 
Så igår inköptes en ny bäddmadrass (inte memoryskum) och ett tyngdtäcke. Vi tänkte att vi testar ett till att börja med, de är ju inte billiga.
 
 
Så här ligger madrassen på svällning över natten och är nu ilagd i sängen. Blir spännande att testa den i natt.
 
 
Och i den här väskan låg tyngdtäcket, det har jag sovit under i natt. Och ja, det var lite samma känsla som när jag var barn. Det väger sju kilo och är en bedrift att få in i påslakanet. Det enda jag egentligen reagerade på var när man ville vända på sig, det var tungt för fötterna när man skulle skuffa till det. Kör det några nätter till, sedan får kära maken köra sin testperiod.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0