Den som spar den har

alla sina gamla uttjänta påslakan kvar, nästan. Åtminstone de som har ett mönster jag tycker om. Tänker att de kan jag göra något av. En del har det blivit genom åren, några klänningar till barnbarnen, några förkläden till andra.
 
Nu ska det bli ett par blusar och linnen har jag tänkt. Sydde ju ett par blusar förra året av billiga stuvbitar jag hittade i tygaffären. Skissade av en blus jag redan hade och de blev helt OK. De som hängt här ett tag har sett dem.
 
Dock tänkte jag nu göra det mer ordentligt, så jag köpte mönsterpapper och ritade upp mönstret (meckigt men värt det) för att slippa giss-skissa varje gång.
 
Så nu är delarna tillklippta och väntar på att bli ihopsydda, och för mig att se om mönstret funkar eller behöver korrigeras....
 
Tidigare har jag hållit till på köksbordet när jag klippt till och nålat, vilket ju har alldeles fel arbetshöjd. Tanken på ett eget arbetsbord kom och samtidigt idén till hur det skulle fixas; hopfällbara träbockar och en melaminbelagd skiva! Voila! hopplockbart arbetsbord i rätt höjd! Kära maken förlängde benen lite.
 
Så så här liggerr nu de tillklippta delarna på det nya arbetsbordet, till höger syns tyget från rätsidan. Tänker att det blir snyggt till jeans.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0