Den som spar den har

alla sina gamla uttjänta påslakan kvar, nästan. Åtminstone de som har ett mönster jag tycker om. Tänker att de kan jag göra något av. En del har det blivit genom åren, några klänningar till barnbarnen, några förkläden till andra.
 
Nu ska det bli ett par blusar och linnen har jag tänkt. Sydde ju ett par blusar förra året av billiga stuvbitar jag hittade i tygaffären. Skissade av en blus jag redan hade och de blev helt OK. De som hängt här ett tag har sett dem.
 
Dock tänkte jag nu göra det mer ordentligt, så jag köpte mönsterpapper och ritade upp mönstret (meckigt men värt det) för att slippa giss-skissa varje gång.
 
Så nu är delarna tillklippta och väntar på att bli ihopsydda, och för mig att se om mönstret funkar eller behöver korrigeras....
 
Tidigare har jag hållit till på köksbordet när jag klippt till och nålat, vilket ju har alldeles fel arbetshöjd. Tanken på ett eget arbetsbord kom och samtidigt idén till hur det skulle fixas; hopfällbara träbockar och en melaminbelagd skiva! Voila! hopplockbart arbetsbord i rätt höjd! Kära maken förlängde benen lite.
 
Så så här liggerr nu de tillklippta delarna på det nya arbetsbordet, till höger syns tyget från rätsidan. Tänker att det blir snyggt till jeans.
 
 
 

Tunga nyheter

När jag var hyfsat liten, kanske tre fyra år, använde vi det huset vi senare flyttade in i som sommarstuga. Minns att jag sov i en säng (eller kökssoffa?) som hade en halmmadrass, det prasslade om den när man rörde sig. Till det ett gammalt täcke, kan gissa att det var tagel i det, det var väldigt tungt. Men minns också att jag tyckte det var mysigt. Både med prasslet och tyngden.
 
Det här med sovkomfort är ju viktigt och blir bara viktigare ju äldre och mindre förlåtande kroppen blir, samt att det överhuvudtaget inte är lika lätt att somna längre som det har varit. Upptäckte för ett tag sen att vår bäddmadrass, med memoryskum, inte följer kroppen längre utan är nertryckt i mitten hela tiden = stel i ryggen på morgonen. Vi vände på den men det blev inte stort bättre. Alltså bestämdes att köpa ny bäddmadrass.
 
När vi vände på madrassen upptäckte vi också att våra istoppstäcken har gjort sitt, fyllningen har klumpat ihop sig och gör inte riktigt det de ska.
 
Så nya täcken också.
 
I helgen när vi var hos sonen berättade han att han köpt sig ett tyngdtäcke och jag mindes mitt tunga täcke från barndomen och tänkte att man kanske ska testa? Det har ju pratats så mycket om dem.
 
Så igår inköptes en ny bäddmadrass (inte memoryskum) och ett tyngdtäcke. Vi tänkte att vi testar ett till att börja med, de är ju inte billiga.
 
 
Så här ligger madrassen på svällning över natten och är nu ilagd i sängen. Blir spännande att testa den i natt.
 
 
Och i den här väskan låg tyngdtäcket, det har jag sovit under i natt. Och ja, det var lite samma känsla som när jag var barn. Det väger sju kilo och är en bedrift att få in i påslakanet. Det enda jag egentligen reagerade på var när man ville vända på sig, det var tungt för fötterna när man skulle skuffa till det. Kör det några nätter till, sedan får kära maken köra sin testperiod.

Barnbarnshelg

Jodå, vi kom iväg ner till barnbarnen! Alla, både barn och vuxna mådde bra, inte ens de minsta två som brukar kunna vara åtminstone LITE snoriga året runt, var det.
 
Första dygnet i Skokloster hos de tre stora tjejerna; de visste inte om att vi skulle komma, så överraskningen blev stor. Det blev en mysig fredagskväll och en härlig utedag på lördagen.
 
 
 
 
Efter detta röj hade Ebba sin ridning, så hon var ganska trött på eftermiddagen.
 
 
Det fjärde lilla yrvädret blev lika glad hon när vi kom, det lektes och visades upp både det ena och det andra. Till slut var hon så trött så hon nästan stog upp och sov, och det var snudd på att mormor skulle få natta henne, men i sista sekund ändrade hon sig, mamma är ju såklart bäst!
 
På söndagen lite pulkaåkning och en skön promenad, och såklart massa lek och bus. Den dagens stora grej för Ellie var när hon upptäckte/lärde sig att hantera träkniven som är till för att "skära" träfrukterna. 
 
 
 
Trött var hon den kvällen också, men gick med på att lägga sig när hon fick veta att vi skulle vara kvar till dagen efter.
 
Trötta var vi också när vi kom hem, det är intensiva dagar och kanske inte världens bästa sömn, men sååå värt det!

Bedrövlig helg

En riktigt bedrövlig helg har vi haft; vi skulle ju få besök av de tre stora barnbarnen och vi släpade sängar från garaget och bäddade soffor, handlade och fixade. Och så på torsdagseftermiddagen fick vi veta att Ebba fått gå hem från skolan eftersom hon hade ont i hals och huvud och lite feber.
 
Det är där kvalen kommer in, ställa in eller hoppas att hon "bara" har en vanlig förkylning? På fredagen var läget oförändrat och vi var tvungna att ta ett beslut. Herregud så svårt det var! Samtidigt ÄR vi rädda för den här lömska smittan, som slår så väldigt olika och vi visste också att det fanns fall av Covid på hennes skola, så egentligen fanns det bara ett beslut att ta. Men sååå tungt det var, tårarna rann mest hela den dagen. Sen visade det sig att hon på lördagen var ganska pigg, men då var det ju försent, och ingen garanti ändå för att det inte var Coronasmitta heller.
 
Desto roligare idag då när sonen hörde av sig och frågade om vi ville komma till dem på fredag, det blir bara en natt, men allt är bättre än inget. På lördagen åker vi sen till Väsby och tar in ett par nätter och får umgås det fjärde lilla underket.
 
Nu håller vi alltså verkligen alla tummar och stortår att ingen inblandad blir sjuk......
 
 
 

Färdiga

I dubbel bemärkelse färdiga, framför allt kära maken. Idag blev det tredje taket också skottat och stackarn har ont ryggen, det känns nog i hela kroppen för den delen. Enorma mängder är det och huset ser smått begravt ut.
 
 
 
 Ännu värre ser det ut från insidan, framför allt utanför vår vertan. Som tur är hade vi lämnat två dörrar öppna för att det inte ska rasa ner snö från delen som inte är inglasad och trycka in glasdörrarna. 
 
 
 
 
 
 Vi hade tänkt vara kvar tills på onsdag och ge oss tid att ta ner det sista av den gamla tapeten, men i går fick vi en glädjande förfrågan om vi vill ha besök i helgen av sonen med familj, så vi åker hem i morgon så vi hinner få upp lite värme i huset hemma innan de kommer.

RSS 2.0