Stugöppning

Under förra veckan bestämde vi oss att nu jäklar suger det för mycket efter att öppna stugan för säsongen, så i fredags åkte vi upp. Vi visste att det var mycket snö kvar här, trots tövädret som varit, dock var det mer än vi trott. Idag, efter tre dygn med riktigt soligt och varmt väder, ligger det upp mot 70 cm kvar på många ställen.
 
Men vi är här och har haft fantastiskt sköna dagar. Solen har lyst från en klarblå himmel varje dag, temperaturen maxat på ca 16 grader och vertanen har gett oss möjlighet att sitta ute och äta varje kväll. 
 
 
 
Och jodå, bikiniläge har det faktiskt varit!
 
Men det har inte bara varit glada dagar. Alllt eftersom solen töat bort snö på solaltanen, upptäckte vi att det vi trodde var en tjälskjutning, var mycket värre än så. Tjälskjutningar kan förvisso göra mycket skada de också. 
 
När vi blev tvungna i januari att åka hit och skotta taken, så hamnade ju all nerskottad snö på altanerna nedanför och på solaltanen har tyngden blivit för stor. Brädorna har inte gått av, men själva bärlinorna under altanen har lossnat från sina fästen, så altanen ser ut som en hängmatta. 
 
 
Hur det ser ut på den andra utealtanen, där vi har matplatsen (när vi inte sitter inne på vertanen) vet vi inte säkert än, för där ligger fortfarande ett stort snöberg kvar. Det såg ju ut så här efter takskottningen.
 
 
Betydligt mindre där nu såklart, men för mycket för att kunna ta sig dit.Tacksamma ändå att alla fönster inne på vertanen har stått emot snötrycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0