Oromantiskt och romantiskt

Tillbaka i stugan sedan i torsdags, var ju en del kvar att hinna röja innan badrumsrenoveringarna skulle dra igång.
 
Sagt var ju att mattläggaren skulle komma i går, måndag, men förseningar uppstod och han kom i morse i stället. Tvättmaskinen fick vara kvar till i lördags, då åkte den ut. Går ju inte att riva golv- och väggmattor så länge den stod kvar. Den enda toaletten fick vara kvar till i morse, med en liten mattstump kvar runt sig.
 
 
Inte trevligt, men allt går!
 
I morse kom i alla fall mattläggaren och har jobbat rejält hela dagen och hunnit med att prima väggarna och flytspackla golven i båda utrymmena!
 
 
 
Går alllt som det ska, lägger han golvmattorna i morgon!
 
Så hade vi ju en speciell dag igår.Vet inte om ni minns att jag sålde större delen av de guldsmycken jag hade och då lät passa på att laga bl.a. min vigselring som hade tappat en sten? Jag fick njuta av den i ca 3 månader, sedan försvann nästa. Då fick jag nog. En ny ring var det enda alternativet. Tittade ut en, ville egentligen ha en likadan, men bestämde mig för en med nedsänkta stenar, så de inte är lika utsatta för nötning av handskar och annat. Igår var vi och hämtade den, köpte en Cava och hade en liten bröllopskväll.
 
När vi senaste (sista) gången var nere i barndomshemmet hittade vi en gammal videofilm från vårt bröllop. Vår egen film kunde vi titta på en gång, sedan gick den sönder. Så det var med hjärtat i halsgropen vi petade in den i den gamla VHS-spelaren och skulle titta. Och den funkade! Hela ceremonin i kyrkan fick vi se. Ja, tårarna rann flödigt!
 
Men först satt vi vid husets altare köksbordet och förnyade våra löften till varandra och min älskling satte den nya ringen på mitt finger.
 
 
 
Gnider på den med fingrarna hela tiden, det tar ett tag att vänja sig vid att inte känna stenarna!

Huset sålt

Förra helgen var ju supermysig med barn och barnbarn, men samtidigt var jag rejält stressad eftersom budgivningen på huset rasade iväg mot nivåer man aldrig kunnat tänka sig. Såklart positivt, men det kändes så overkligt att jag nästan inte kunde tro det.
 
På tisdagen blev det till slut klart och påskrivet och då kände jag att nu kunde jag slappna av. Dessutom tog köparen det i befintlgigt skick, alltså utan tömning och städning! Het underbart!
 
Så på kvällen firade vi med lite kava och gott tilltugg.
 
 
Känns så skönt att försäljningen är klar och att det nu inte är så mycket mer kvar att ta hand om!
 
 

Födelsedagsfirande

Det blev en supermysig långhelg med barn och barnbarn - såklart!
 
Till Skokloster på fredagen och det visade sig att presenten Freja fick var exakt det hon ville ha, ett Lego Friends-hus. Maken till Lego har jag aldrig sett, mängder med pyttesmå delar! Några lite större plattor, men många, många väldigt små. Det blev min och Ebbas uppgift att pussla ihop huset, medan Freja spänt väntade på resultatet, klart blev det inte förrän söndag förmiddag!
 
Lördagen bjöd på en härlig brittsommardag och det blev en promenad genom en vacker skog ner till Skokloster slott och en rundvandring i det. 
 
 
 
 
 
Det vita i slutet på allén är ju då sjön, men blå vill den ju inte vara när solen ligger rakt på.....
 
När vi tittat och lunchat klart insåg jag att mitt ben och höften inte skulle klara promenaden tillbaka så vi bestämde att sonen skulle komma och hämta oss med bilen när de kommit hem. Det gav oss möjligheten att sitta i solen på serveringen och lyxa till det med ett glas vin!
 
När han väl kom sedan, sonen, så blev jag alldeles lycklig; han hade tagit cabben! Såå häftigt att för första gången få åka cab, och dessutom i ett sådant väder! 
 
 
 
På söndagen till Väsby och hälsa på familjen där. Meningen var att vi alla skulle dit på kalas, men Ellie var snorig och familjen i Skokloster ville inte riskera att dra på sig mer föryklningar än de redan haft, så vi fick åka ensamma. 
 
Lek och mys hela eftermiddagen, sedan godaste plockmaten och tårta på det. Måndagen blev ungefär likadan, lek och mys och godaste maten och tårta, fast då som lunch innan vi åkte hemåt.
 
 
 

Ännu en intensiv vecka

Hemma igen sedan i måndags, men kan ju inte påstå att det har varit mindre stresspåslag för det, snarare tvärtom. Fick en offert från röjarfirman som var megadyr och fick adrenalinet att gå i topp. Ringde mäklaren för att rådgöra, och det visade sig att det var många som anmält sitt intresse för huset och han ville ha en förhandsvisning, han ville stämma av om det kanske var en fördel att visa huset utan tömning. Så tisdag kväll var en handfull intressenter där och på onsdagen var budgivningen igång och tömningen satt på paus.
 
Samtidigt har auktionsfirman som skulle sälja fordonen haft dem ute till försäljning och det har ju också varit en nervpirrande upplevelse, Men den försäljningen blev klar idag och blev inte som utlovat, men OK.
 
Vet att jag numera är stresskänslig, det var jag inte på samma sätt i lite yngre dagar, men jag blir väldigt påverkad av allt detta som nu i några veckor behövts tas hand om. Det påverkar både mig både psykiskt och fysiskt.
 
Så det passade bra att en dag här när höstsolen var lite vänlig att tvätta ett par mattor, en som snart ska hamna på golvet och en som får vänta till jul, Lite vara-här-och-nu-göra.
 
 
 Storbesök hade vi här igår också, säkert springer de här oftare än vi vet, älgfamiljen. Tjur och ko och två kalvar, 
 
 
 
 
Lite roligt blev det sekunderna efter den här sista bilden togs, när tre rådjur kom springandes alldeles framför kalvarna, och de står och stirrar till synes förundrat efter dem, De är lite suddiga där uppe i högra hörnet.
 
 
 Förutom all tid som gått åt till all kontakter som behövts angående husförsäljningen så har vi ägnat nån timma varje dag till höstens (numera) projekt, att lada in veden. En vagn om dagen, så vi är halvvägs och kroppen protesterar vilt.
 
 
Men från och med i morgon ska vi ägna oss åt enbart nöjen: vi ska åka och hälsa på barnbarnen. Först till sonen med familj och gratta Freja som fyllde år för några dar sedan och sedan till Ellie som fyller år idag!
 
 
 
 
 
 
 

Lite väl mycket nu....

Nu känns och syns det att hösten är här, träden börjar gulna och löv faller. En liten tröst var ju att när vi var sökderut i landet så var det inte grönare där, än vad vi har här. Hösten är lite vemodig, allt det varma, härliga, roliga som man sett fram mot sedan vintern är nu precis bakom en och vägen fram till nästa vår och sommar är sååå lång. Samtidigt måste man vara i nuet och njuta av det som faktiskt är fint med hösten också. Förra hösten blev det aldrig några vackra färger, hoppas vi får det i år. Vi har en trädgårdsväxt som har vita blommor på sommaren och som får ett rött, vackert bladverk på hösten. Och sen är det ju roligt att skörda det vi odlat!
 
 
 
 
Sista bilden ser ju inte så aptitlig ut, men det är mos på lila och orangea morötter och broccoli, så gott var det!😁
 
Men det har varit en hel del stress sedan vi kom tillbaka pga huset där nere i landet som ska säljas. Krånglet har varit med företaget som skulle ta hand om tömning och städning. De kom så småningom och tittade, men sen återkom de aldrig, med annat än svammel om att de ville köpa fastigheten. Mäklaren ville lägga ut huset till försäljning och då måste det vara tömt, så stresspåslaget blev stort. Tog kontakt med ett annat företag i brist på besked från det första och bestämde mig för att välja det i stället. De betedde sig seriöst och nu ska de dra igång sitt på tisdag och idag läggs huset ut till försäljning. Så nu har jag fjärilar i magen att det verkligen går i lås med flytt/städfirman. Fjärilar till den grad att jag drömmer (mar)drömmar varje natt om att det skiter sig, att fel hus säljs (vårt) och liknande.
 
Sen har vi ju våra badrumsrenoveringar här i stugan också. Lite samma där med stress att allt ska gå i lås. Lite extra stressade när varmvattenberedaren i det ännu fungerande badrummet lade av dagen efter vi kom hit. Men det går bra att borsta tänderna i köket också....Duschar gör vi i strandbastun.
 
Det första badrummet som revs ut är nu uppbyggt igen och där blir duschen flyttad till motsatta sidan mot tidigare, blir nog mer luftigt så. Där är alltså allt klart för mattläggning.
 
 
 
I det andra har viss nedmonering börjat.
 
 
Måste nog erkänna att det ska bli lite skönt att åka hem i morgon till (peppar, peppar) välfungerande badrum!

Tillbaka

I fredags åkte vi ifrån barndomstrakterna, men inte direkt hem, det blev en dagsresa till Tyskland också. Lika bra att passa på när man ändå är så (relativt) nära och gränserna öpnna, tror nog att restriktionerna snart är tillbkaka igen, med de ökande fallen av Covid-19. Förkyld blev jag redan på vägen ner till barndomstrakterna och den hänger fortfarande i, är dock helt övertygad om att det är en vanlig förkylning, ingen Covid.
 
 
 Var hemma ett par dagar, sedan hit upp till stugan igen. Möttes av en del glada överraskningar; jordgubbar som fått mogna ordentligt så vi fick en sista efterrätt av dem med mycket grädde till, samt även mer sylt till frysen och daiquri! Också flera gurkor som växt på sig rejält; den största vägde dryga halvkilot!
 
 
Firade den 1/9 våra 28 år som par med god mat och en av Amaroneflaskorna vi fick när vi firade silverbröllop i maj, och senare på kvällen just varsin Strawberry Daiquiri.
 
 
 
Med oss upp tog vi ju den golvljusstake vi hade hemma så den äntligen fick ett värdigt liv.
 
 
 
 
 

RSS 2.0