Badrumsprojekt klart

Nu kan vi äntligen säga att båda badrummen här är helt klara! Allt installerat och monterat! Känns så alldeles väldigt roligt och fräscht, det enda som är återanvänt sen förut är en såndär liten papperskorg med lock. Ja, och så då duschdraperiet i brunt och vitt som jag tycker passar bra in. 
 
 
 
Åter kan vi konstatera att det nya lilla arbetsrummet är guld värt att ha; för ett par år sedan satt ju kära svärdottern där och jobbade när de var här och övriga familjen hade semester, nu är det då Kim som kan sitta ostört och jobba. För dem båda var det mycket samtal av olika slag som kräver avskildhet. 
 
Så vi träffar henne mest på kvällarna, och en stund på lunchen, men det är gott nog.
 
Vädret har inte varit det bästa, mycket regn, men härom kvällen fick vi en fin vacker himmel när solen gick ner.
 
 
 
Sjön är lika hög fortfarande, går långt upp på gräsmattan och vattentemperaturen ligger på noll, när vi hade några kalla nätter var det is invid stränderna. Vet ni vad den galna ungen har gjort? Såklart badat. Efter bastun, men ändå.....

Mer mysdagar

Vi har ju som pensionärer ganska gott om mysdagar, men en del dagar, som när vi får kärt besök, så blir det ju ännu mysigare.
 
Förra veckan var det ju Vickie och Ellie, den här veckan är det Kim som hälsar på oss. Vi kom upp till stugan i fredags och igår, lördag hämtade vi henne på flyget och hon stannar här med oss hela veckan. Eftersom vi numera har fiber här, kan hon jobba härifrån.
 
Men hon hade haft en sen fredagkväll så det första hon gjorde när hon kom hit var detta:
 
 
Kanske var bra, för sen blev hon desto gladare och piggare
 
 
Kan ha hängt ihop med det hon bjöd på till förrätt; löjrom och skumpa!
 
Tyvärr hade hon lite otur, på fredagskvällen hade vi ett ganska fint norrsken och det är ju hennes passion. Dock var ju jag ute och försökte fånga skådespelet med min mobilkamera. Och visst syns det vad det är....
 
 
Igår syntes det bara svagt på himlen för blotta ögat, men har man en kamera, som hon har, som har bättre öga än en människa, så kan man få sådana här bilder ändå!
 
 
 
Hon tog även den här bilden på våra hus här, med den vackra stjärnhimlen ovanför.
 
 
 
 

Mysdagar

I förra veckan hade vi finbesök, två av våra fina tjejer, Vickie och Ellie. Hon är ju dryga två år nu Ellie, och de var ju och hälsade på i midsomras, så det är ju inte så länge sedan, men man blir glad när man ser att hon känner igen sig. Direkt när hon kom in i köket så gick blicken till hörnan där leksakerna låg förra gången och leendet som kom när de låg där nu också. Lego är ju alltid kul, men den här gången så var det de små muggarna som man kan trava upp till ett torn, eller lägga i varandra efter storlek.
 
De är ju i olika färger och de flesta färger känner hon igen, den här gången var det lila som blev en ny färgkunskap, det var tydligt. Likadant orden "ta bort" när hon tog muggarna i fel ordning, så de inte passade i varandra, då får man ta bort den som inte passar och hitta den rätta. För att riktigt öva in orden så blev det mest hela tiden att de inte passade i varandra så hon fick "ta bort". Fast däremellan passade hon snabbt och elegant in dem i varandra utan problem.
 
 
 Och så upptäckte hon att det är VÄLDIGT gott med pepparkakor också.
 
 
 

Härlig höstdag

I går unnade jag mig lite tid i skogen, misstänkte ju att trattisarna vaknat till liv efter allt regn som kommit. Och det hade de. Går ju inte så snabbt, och helst inga långa sträckor med mina protesterande höfter och ben, men det behövdes inte heller, de växte i närområdet. 
 
 
Ser ni dom, de skyddas bra av löven! Sådana här bestånd räckte det att gå några meter emellan för att hitta!
 
 
Men man kan ju inte bara gå och titta ner i marken, man måste lyfta blicken också och se. Se hur vackert det är en sån fin höstdag. Solen som silar mellan grangrenarna, känna doften av fuktig skog och höst. Vi har gott om gamla granar med massa lavar på grenarna, de lyste som silver i solen.
 
 
Det sneda solskenet gjorde så att den gamla traktorvägen i vår skog såg ut som den gick rakt upp i ljuset.
 
 
Lite finns det fortfarande i trädgården att titta på också, rosorna hänger fortfarande med, hoppas att det dröjer lite till innan frosten kommer och tar dem!
 
 
Och svampen då? Jo, det blev ganska skapligt, det här är första omgången för rensning och en del av det blev gräddstuvad fyllning till en middagspaj! Såklart LCHF, så "skalet" görs av ägg, kanongott!
 
 

Badrumsprojektet 2

Rörkillen kom på tisdagen som han skulle och gav oss ett fungerande badrum till att börja med, det andra blev klart dagen därpå.
 
Allt är inte på plats ännu, lite hängare ska upp, en del hängare ska köpas, lite nya handdukar, nån ny spegel och lite annat lull och även andra nyttosaker.
 
Men så alldeles fräscht och skönt det känns, en njutning att gå in i båda rummen!
 
 
Avloppsröret som går ner i golvbrunnen? Det är avloppet från tvättmaskinen - så fiffigt anordnat att det bara vinklar man upp och vrider in mot väggen vid duschning!
 
 
 
 
Är så väldigt glad också över de smäckra varmattenberedarna vi har fått i badrummen! Sån skilllnad mot de stora klumpiga som varit förut, de här syns ju nästan inte! 
 
Duschdraperiet som hänger har gjort sitt och ska ersättas mot detta nedan, bild lånad från Sovtex som det är beställt ifrång. Kommer passa jättebra i det svartvita!
 
Jolie Duschdraperi Multi
 
Och så vädret då,,,, det började regna på måndagen och inte måttligt heller, vi räknade ihop att vi fick ca 60 mm den veckan, vilket syntes på sjön i fredags när vi skulle åka hem (enda dagen med uppehåll sedan förra måndagen!)
 
 
Tittar man ordentligt så ser man en pinne som sitter ute i vattnet. Den pinnen sitter en bit in på gräsmattan normalt sett. Sen är sjön ca 40 cm nedanför gräsmattan. Så sjön hade alltså stigit med ca 60 cm, vilket ju motsvarar de 60 mm som kommit.Sedan har det fortsatt att regna, vi har rejäla sjöar ute på åkern, men från onsdag ska det bli bättre.
 
 

Badrumsprojektet

Är så glad över hur fint det blev i badrummen när mattorna kom på plats! Ännu roligare var det att höra mattläggaren säga att det är roligt att göra jobbet när man valt så snygga mattor!
 
 
Mattläggaren var för övrigt en väldigt trevlig kille; jobbade koncentrerat och tyst när han jobbade, men när det var lunch eller han tog en paus, väldigt pratsam. Emellanåt dock lite svårt att uppfatta vad han sa, irländare i grunden, boende i Lycksele och pratade alltså svenska med en kraftig västerbottensdialekt med irländsk brytning. Kul kombination!
 
Redan när han lagt på golvmattorna tyckte vi det blev snyggt
 
 
 
När väggmattorna också kom på plats igår, var det ett halleluja-moment!
 
 
Det är lite svårt att se, men det är silverfärgade små franska liljor på tapeten och bården är också silverfärgad.
 
 
Tyvärr kunde inte rörkillen komma idag som vi hoppats på, utan förhoppningsvis på tisdag, så att så mycket användning har vi inte ännu av badrummen. Dock hinner vi förhoppningsvis spika upp det nya taket i badrummet ovan. Där är fula skavda takplattor så där ska bli ett snyggt vitmålat trätak. Färdigmålade, dessutom!

RSS 2.0