Sommar, sol och åska

Nu har vi varit i stugan i en vecka. En vecka med till stor del faktiskt värmebölja, vi maxade en dag på 34 grader. Tror aldrig jag varit med om att ha högsommarväder i tre veckor i juni, framför allt har ju midsommar en förmåga att vara dålig. Idag har det dock varit regn, välbehövligt verkligen.
 
Men veckan har varit helt underbar, vi har inte fått så mycket nyttigt gjort, men enligt mig är det väldigt nyttigt med sol och bad också. Och det har det blivit, med 24 grader i vattnet. Ljuvligt också med vår lilla brygga där en hel del tid tillbringades den varmaste dagen som också var nästan vindstilla.
 
 
Några rejäla åskoväder har det såklart blivit, är ju oundvikligt i sådana här lägen, dock försvann ju inte värmen av det. Det ena ovädret kom en eftermiddag, inte jättemycket åska, men jättemycket regn. 
 
 
 
 Efteråt blev det väldigt dimmigt, nästan lite sagoaktigt.
 
 
 Natten därpå kom det mer spektakulära åskvädret och jag var vaken och lyckades för första gången i mitt liv fånga lite blixtar på bild. Vanligt mobilkamera, inge avancerat.
 
 
 
 
 

Midsommar

Idag går vi in i tredje veckan av högsommarvärme, helt fantastiskt! Har idag landat i stugan igen efter att ha varit hemma en vecka och röjt i trädgården och rensat ogräs i grönsakslanden.OCH haft en ljuvlig midsommar!
 
Kära maken låg i som en liten skållad iller från och med tisdagen för att hinna få klar vårt nya fina trädäck eftersom vi skulle få besök till midsommar, och han lyckades; dagen innan blev den klar! Hur det hade gått om vi inte hade haft den vete sjutton, med tanke på att huvudgästen är 21 månader och absolut inte klarat jätteklivet ner till marken vi hade tidigare. Så här blev det
 
 
Vi hade ingen midsommarstång men lite lövruskor i alla fall.
 
 
 
Besökarna var ju förstås lilla Ellie med föräldrar. Det var så roligt att se hennes glädje över de stora ytorna vi har där hon kunde springa omkring så mycket hon orkade, och orkar springa, det gör hon! Vi hade helt underbara dagar, både vädermässigt och i övrigt. Mycket lek och bus med Ellie både inne och ute, god mat, både grillat och traditionell midsommarmat med massa jordgubbar och en så skön avslappnad samvaro. Låter lite bilder tala
 
 
 
Och ja, champagnen vi fick av dem på vår bröllopsdag blev uppdrucken ihop med en av omgångarna jordgubbar!
 
 
 
 
 
Den lilla älsklingen plockade av nästa häflten av mormors penséer! Men vad gör det? Det kommer ju nya fortare!
 
 

Vilken vecka!

Förra fredagen åkte vi upp till stugan och kunde konstatera att det äntligen blivit ordentligt grönt där också. Gräset skrek efter klippning, så det blev eftermiddagens jobb, samt att få ut en omgång plantor i landen. Sen kom regnet. Det höll i sig tills fram på förmiddagen dagen därpå. Kan ju säga att humöret inte låg på topp. Någonstans har man ju alltid en förhoppning om att få lite sol och värme när man är där.
 
Och faktiskt blev det sakta bättre, för att från måndagen bli riktigt varmt! Det blev inte bara bra väder, det blev värmebölja! Vissa dagar lite moln, många dagar helt klarblå himmel. Suttit ute och ätit, solat och badat. Vattentemperaturen gick från 15 till 20 grader under veckan. Hlet ljuvligt! 
 
 
 
 
 
Paprikorna trivs i värmen på vertanen, blommar som bara den och det är redan ca 9 frukter på gång!
 
 
 Vi vet ju sedan tidigare att vi har en (eller flera) igelkott som bor hos oss, vi ser den med ojämna mellanrum. Helt plötsligt igår kväll (vår sista) var Pigge helt plötsligt ute på gräsmattan. Hen brydde sig inte det minsta om att vi satt på vertanen och pratade utan var helt fokuserad på att leta mat.
 
Rätt som det var såg jag att det inte bara var vi som tittade på Pigge, det gjorde även haren. Är ju inte fullt lika förtjust i att ha en sådan omkring odlingarna, vet att vi haft även den runt oss några år, och den har ju faktiskt låtit dem vara.
 
 
 
 
 

Bättre sent än aldrig

Plötsligt händer det, eller, bättre sent än aldrig. Det finns nog fler uttryck för den där saken som var tänkt att ha varit gjord för länge sedan. I januari 2009 var vårt nya kök här i huset klart och vi var övertygade om att till sommaren skulle det byggas en altan utanför, självklart!
 
Så har det inte blivit. Alltid något som skrek högre, hade större prioritet. Vi jobbade ju också så det fanns ju mindre tid. Å andra sidan så fanns ju altandörren där att gå ut igenom och det har sin charm att ha trädgårdsmöblerna på gräsmattan också.
 
Men i år händer det, bättre sent än aldrig!
 
 
Fort har det gått också, han började igår! Kanske, kanske hinns det klart till midsommar, fast vi ska upp till stugan på fredag igen....
 
Ett annat projekt som faktiskt är klart är att nu är allting i jorden som ska ner, alla fröer och alla plantor. Broccoli och purjo sattes ut igår och potatisen satte jag idag. Som vanligt makar jag ner dem i förra årets kompostlåda, där vi lagt gräsklipp och annat överblivet växtmaterial under förra sommaren. Petar upp ett hål för potatisen, lägger i en näve jord, i med potatisen i hålet och en näve jord till ovanpå. Sen händer två mirakel; det blir jättemycket potatis och allt växtmaterial omvandlas till fin jord. Win-win!
 
 
 
 
Tolv lådor jobb, fast med trevlig betalning. Som sagt, upp till stugan om några dagar och få ner broccoli- blomkåls- och purjobebisar och potatis där också! Fast där är bara tio lådor.....
 

RSS 2.0