Nytt projekt

Vi har ett stort projekt framför oss i stugan/stugorna, det är ju två hus. Badrummen ska renoveras. Det äldsta huset är 41 år och badrummet är orginal, det säger en hel del. Ett badrum slits mycket på den tiden, dessutom användes ofta sämre tapeter än vad som började komma bara några år senare. Alltså är det badrummet tapetserat med en tapet som bara är plastbelagd. Golvmattan däremot är bättre, men inte alls lagd enligt kanske ens då, gällande regler. Att det klarat sig så länge är egentligen konstigt.
 
Det badrummet ska kära maken riva ner, väggar och golv och bygga upp igen själv. Sättning av golv- och väggmattor, samt vvs kommer proffs att ta hand om sen. Så i går påbörjades rivningen. Så här såg det ut innan
 
 
 
Nu ser det ut så här
 
 
Det andra badrummet får proffsen ta helt hand om, där ska inte väggarna rivas, bara de gamla mattorna. 
 
Men innan projektet fortsätter ska vi göra oss en tur till storstan och hälsa på det här lilla charmtrollet!
 
 
Förhoppningsvis blir det ett litet besök hos de andra tre charmtrollen också!

Ensamma igen

När Skoklosterfamiljen  åkte, tog de vädret med sig, tyvärr. Sedan vi kom tillbaka upp till stugan har det varit regnigt till och från. Vi hade ju tur som hade tre veckor med kanonväder tidigare, men synd om Kim som hoppats på sol och bad även sin andra vecka här. Någon dag har det ju varit hyfsat, men mest tråkväder. Nu har även hon åkt och ska ut på en spännande bil/fotoresa helt på egen hand, och följa solen. 
 
Så vi är ensamma kvar med regnet, fast nu ljög jag lite, igår hade vi faktisk en kanondag. Strålande sol mest hela dan, spenderade tiden i solstolen och blev faktiskt lite röd om näsan eftersom den tidigare brännan hade falnat. Idag har det varit desto gråare och regnat på eftermiddagen och då känns det ju som det har varit så i en vecka.....
 
 
Hemma skördade jag den första broccolin och idag även här. Tror aldrig jag fått så stora fina buketter! 
 
 
 
Det här är ju inte det enda de ger, det kommer mer hela tiden, men de första är alltid de största. Och apropå ätbareheter gjorde vi vårt livs första Strawberry Daiquiri tillsammans med Kim. Hade jordgubbssylt i frysen sen de var billiga efter midsommar och den fick bli förädlad till en drink. Ska ju egentligen vara färska bär, men Kim tål dem inte, så då passade sylten bra. Spännande att göra, och försvinnande gott!
 
 
 
 
 
 

Barnbarnsvecka

Ja, då är vi hemma en sväng igen. Har lämnat Kim ensam kvar uppe i stugan (eget önskemål) men Dennis med familj åkte också hem idag.
 
Det har varit drygt en vecka med härliga, mysiga dagar, men intensiva som alltid. Det händer någonting hela tiden, men så blir det såklart med tre barn mellan 3 och 9 år. Ett dygn fick vi äran att ta hand om dem själva när Dennis och Heli firade sin bröllopsdag med en övernattning i Umeå.
 
Det har fiskats, både från båt och från brygga (i år var det Frejas tur att dra upp en baddaraborre), det har spelats olika slag av bollsporter, det har badats (tjejerna börjar vänja sig vid sjön och dess botten och växter och har vågat sig ut mer än tidigare), men även i år så har nog det roligaste varit att klättra och klänga i trapetsen och repstegen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlunk

Oj, vad tiden går! Man är nästan lite omedveten om hur lång tid det är sedan man gjorde det ena eller det andra, när alla dagar är väldigt lik den andra. Och så är det för oss, här. Allt går i en ganska stilla, behaglig lunk, där man varje dag gör en massa olika saker, men man minns knappt vad man gjorde igår, dagarna är så lika. Det är också därför det emellanåt går tid mellan inläggen här, och i efterhand när jag läser vad jag lagt in, blir lite arg på mig själv att jag inte är flitigare, eftersom det här är lite av min dagbok och självklart finns det alltid någt att skriva.
 
Hur som helst så fick vi tre hela veckor med högsommarvärme, sedan gick det till mer normalsommar för att lågvattenmärka ut sig med nån dag med +13.
 
 
Det här mer normala sommarvädret vi haft senaste veckan, men med en del busväder, har ju en förmåga att ge himlen olika sken i samband med solnedgång. Så har vi haft någon kväll med en alldeles rosa himmel, som gav samma färg till sjön, och en annan kväll med ett väldigt gult sken. Det är en av de stora fördelarna med att ha sjön så nära, att få se de olika scenerierna.
 
 
  
Hemma i Sundsvall var vi för en vecka sedan och blev förvånade över att planteringarna hade inte bara överlevt, utan även vuxit trots hettan och ingen som vattnat på två veckor. 
 
När vi skulle bygga ut altanen här för några år sedan fick vi börja med att gräva upp rabatten vi hade framför och grävde då tillfälligt ner den bakom garaget. Ombyggnationen var ju klar redan förra sommaren och tanken var ju att rabatten då skulle flyttas tillbaka. Men det blev ju liksom inte tid....
 
Dock är det en sådan sak som ägnats tid åt den senaste veckan. Lite i taget, mellan skurarna och dundrandet. Vi tänker att det får ta sin tid, och bli bra. Så ordentligt djupt grävt, lägga stenar så det blir snyggt, kompost i botten och ny jord däröver. Gräva upp planta för planta (eller del av dem) och rensa bort allt ogräs som vuxit in, innan de sätts ner i den nya rabatten. Tack vare allt regnande är det både lätt att gräva och att pilla bort oönskat ogräs i plantorna. Så här lång har vi hunnit
 
 
En hel del kvar att gräva upp. Men det får ta sin tid. Förhoppningsvis hinner vi några plantor till i morgon, men i morgon kväll kommer Dennis med familj, sen kommer Kim på lördag och sen blir det nog inte så mycket mera gjort på ett tag. Eller, det kommer att hända jättemycket, men inte med rabatten!.
 
 

RSS 2.0