Konstig vinter

Med tanke på de två senaste årens mängder med snö, så är det ju inte så konstigt om det skulle komma en vinter med betydligt mindre, men helt utan känns inte nödvändigt.
 
I december kom det en del, och decembersnö vill vi ju ha. Tyvärr var det ju inte mycket kvar till jul, men det täckte marken ändå. Sedan har det bara fortsatt att töa, det har inte varit många dagar ens med ett par minusgrader. Upptäckte häromdagen att till och med krokusarna hade blivit yra i mössan av vädret och trodde det är vår.
 
 
Och visst såg det ganska vårlikt ut.
 
 

 Men igår kom vintern tillbaka, en massa blöt snö rasade ner och även snöblandat regn. På vägarna var kaoset totalt, lastbilar i varenda backe och lastbilar på tvären över motorvägen osv osv. Idag fortsätter snöandet och även temperatur runt nollan.Så vyn är nu en annan.
 
 
 
Vi får se hur länge vintern tänker stanna.
 
 

Syprojekt

I går blev det en heldag på stan, en sväng på Ikea (två underlakan som gått sönder inom ett par veckor), kära maken skulle på ett läkarbesök, jag skulle hämta ut mitt nya pass, det skulle handlas mat och maken skulle in på sina vanliga butiker; Biltema, Clas Ohlsson och Jula. Medan han var i sina butiker tog jag en sväng bland klädbutikerna. Som vanligt utan att hitta någonting.....
 
Då blev det en sväng in på bl.a. Ohlsons tyger och DÄR hittade jag lite kuligheter; två tyger som jag ska försöka sy mig ett par blusar av. Att de sedan kostade 49:- metern och var i följsam lättburen viskos gjorde ju inte saken sämre. Så 98 spänn för två blusar känns riktigt bra! OM jag nu lyckas, ska använda en favoritblus som mall.
 
 
 
 Men jag ska vara smart, för en gångs skull, och tvätta tygerna innan jag syr, så de inte krymper till oanvändning efteråt....
 

Resor

I vår firar vi silverbröllop, 25 år, och firar ju gärna med en resa till ett ställe vi gärna vill ha sett. När vi firade 20 år prickade vi ju av ett av mina absoluta must-see-ställen, Venedig. Magiskt! 
 
Vi funderade en hel del vart vi ville åka, vi har ju haft förmånen att pricka av en hel del ställen tack vare konferens- och kundresor hos en arbetsgivare vi båda jobbade för (där vi träffades). Det största var USA med Los Angeles, Las Vegas och San Fransisco på samma resa. Men även två resor till Irland och en massa andra ställen. Karibien var ju vår 60-årspresent till oss själva och Afrika och Asien och massor i Europa har vi klarat av och ingen av oss känner att Australien lockar,
 
Det vi kom fram till var att skotska Highlands var ett ställe vi har beundrat när man sett det i tv-program, väldigt mäktig och fascinerande natur. Så, nu är det bokat! I slutet av maj landar vi i Edinburgh för fyra dagars äventyr. Tänker att vi ska ut på två utflykter till The Highlands för att hinna se så mycket som möjligt. I Edinburgh finns ju också en hel del att se, så det blir lite varannan dag. Lånade bilder
 
 
 
 
Så det känns lite som det här kanske blir vår sista åka-och-titta-resa, och att det blir nog sol och bad-resor sedan (om man kan). Ja, sen har vi ju en faibless för de mer jordnära Ålandsresorna också, som varken ger titta-upplevelser eller sol, men en hel del annat kul. En sådan var vi faktiskt på i helgen som var och använde oss av deras buss. Väldigt bekvämt att ta bilen några kilomter och parkera där bussen stannar, sova/läsa på vägen ner och hem, inte bry sig om vädret, ta bilen när man är tillbaka några kilometer hem.
 
Sist vill jag meddela att det finns ett nytt recept på en jättegod purjosoppa på eatit!
 
 

Klimatsmart återbruk

Snart kommer det ju att bli ännu dyrare att köpa plastkassar i matvarubutikerna när vi ska betala en plastskatt. För min del tycker jag att det är bra, vi använder alldeles för mycket plast i vårt samhälle som ställer till det i naturen på många olika sätt. Man kan också komma ihåg att plast är relativt ny i vårt samhälle, den kom först på 1950-talet i bruk i en större utsträckning. Fram tills dess förvarades mat och annat på andra sätt. Den blev ju fort populär och det hittades fler och fler användningsområden för den. Nu ses den på på ett annat sätt, både för miljöns skull samt alla olika ämnen som används för att den ska få olika användningsområden, en del av ämnena ordentligt farliga och giftiga för den mänskliga kroppen.
 
Det är flera år sedan nu som jag sydde mig matshoppingkassar i kraftigt tyg i stället för att köpa kassar. De första håller fortfarande, och var dessutom sydda av gamla sofföverdrag.
 
Däremot har jag hittills inte fixat något till frukt och grönt man köper, utan tagit butikens. Har ju varit praktiskt att återanvända dem till bajsblöjspåsar till barnbarnen.
 
Idag har jag inför skatten äntligen fixat mig lite fruktpåsar. Köpte en ful gammal bågformad spetskappa på loppis för ett tag sedan för en billig peng och delar av den har idag blivit fruktpåsar i två olika storlerkar. 
 
 
 
 
 
 
Oerhört enkelt att sy eftersom kappan redan hade en kanal, bara att vika dubbel, klippa av och sy ihop i botten och ena sidan och trä ett snöre genom kanalen för att kunna knyta ihop påsen. Fixat på en halvtimma. Spetstyget gör ju också att det lätt syns i kassan vad man har i.
 

Sjö och sand, sandstrand.

Fredag idag, vi har haft väldigt sköna dagar här i stugan. Kan väl inte säga att det har varit något fel på vädret, det snöade lite grann en dag, en annan regnade det. Så det är väl mera underlaget det är fel på, isigt och halt, har bara varit en dag jag vågat mig på en promenad, trots broddar. Några soldagar har vi också haft, men solen orkar ju knappt över trädtopparna, så den största glädjen har man av den när den går ner och ger en fin solnedgång.
 
 
Och så har vi ju fortsatt renoveringsarbetet i sommarsovrummet och äntligen är taket på plats. Räknade efter och det är då 86 brädor jag först har kvistlackat två gånger, därefter målat tre varv, som nu sitter på plats i taket! Enda som fattas där är en bräda längs med nocken för att dölja brädskarvarna. Dessutom blev vi idag klara med tapetseringen, så YESSS! Äntligen! Att det blev himla bra är ju självklart, när man fått bestämma vad som skulle upp!
 
 
 
 
Vi valde ju tapeter istället för att måla, det var mycket letande innan vi hittade tapeter i rätt nyanser, den blå heter Blue horizon, den andra Almond. Jag kallar dem sjö och sand, sandstrand. Nästa steg är att få upp dörrfoder samt golv- och taklister, sen kommer det roligaste; lull lullet. Det ska fixas lite runt sängen, en inramning, kan man säga. Och just det, har ju kvar att måla om dörren som är sänggavel också. SEN blir det lullull. 

Nyår medmera

Kim var ju kvar över nyårsafton och den firade vi med mycket av det vi alla tre tycker är väldigt gott. Vi unnade oss en rejäl hummer per person och till det en flaska champagne. Efter det potatisgratäng och gott kött och sedan en efterrätt. Champagne hade nog inte varit nödvändigt, men vi ville fira Kim som fått ett nytt jobb, som helt säkert blir kanon.
 
 
 
På nyårsdagens eftermiddag kom sonen med familj upp och nån timma efter de kommit, åkte Kim hem, men först behövde ju julklapparna som tomten lämnat på fel ställe öppnas. 
 
 
 
Sedan har de små raringarna, och de stora också för den delen. ägnat sig åt att åka på isen efter fyrhjulingen och dessutom åka skidor i en av stans skidbackar, trots att det regnade.
 
 
 
Just här fick pulkorna vila och det var mer bara fyrhjulingsrace på isen. 
 
Lite spel och en del bus har det också hunnits med. Men roligt att se är att även fast de kan vara i luven på varandra rejält, barnen, så finns där en stark syskonkärlek ändå.
 
 
 
 
 
 
 
I eftermiddags åkte även det här gänget hem och ja, det blir jättetomt när man haft folk hos sig i två veckor. Och lite skönt. I morgon åker vi upp till stugan och fortsätter att ha det skönt.
 

RSS 2.0