Barndomstrakter

Ja, nu har vi varit här i Västra Götaland sedan i måndags, eller som det hette förr, Västergötland, det är fortfarande det jag säger. Man blir ju lite förändringsobenägen med åren..
 
Vi har hunnit träffa två mäklare och gått vidare med en som kontrakt nu är skrivet med. Vi har träffat ett auktionsverk som inte tyckte att här fanns så många saker de ville ha, men tog det de hittade. Dock har de samarbetspartner som köper upp det de ratar, alltså saker värda under 1000:- och också tar hand om städningen. De skulle kommit hit i kväll men fick tvådäckspunktering och blev stående.De kommer en annan dag och blir hjälpta in av snälla släktingar istället.
 
Vi har varit i kontakt med en motorauktionsfirma som kommer i morgon bitti och hämtar fordonen som finns här. Så det har varit oerhört intensiva dagar, med mycket information och mycket att tänka över och frågor att ställa.
 
En hel del nostalgi har det varit, framför allt när vi kört till de olika orterna för våra ärenden. Det är väldigt vacker natur här, kuperade, lummiga landskap och kurviga vägar på sina ställen. Hur det än är, fastän det var länge sedan jag bodde här, så är det ändå landskapet jag är född i och på något sätt fortfarande har rötter i. Nu vet jag ju att det inte är speciellt sannolikt att jag kommer tillbaka till de här trakterna igen så det känns som att man vill suga i sig av vyerna.
 
Ljung är ju Västergötlands landskapsblomma och växer ymning här.
 
 
Huset är ganska nedgånget och väldigt 60-tal och inte har jag ju speciellt ljusa minnen härifrån. Ett rum kan jag dock, idag, känna en viss harmoni i, eftersom inredningen ligger mig nära.
 
 
 
Ett par av fordonen som ska gå på auktion.
 
 
 

Ljuvlig sensommar

Vädret har fortsatt vara fantastiskt bra, Tror faktiskt inte vi haft något regn sen sista inlägget här. Såklart har det inte varit blå himmel hela tiden, men hyfsat ofta och temperaturer mellan 20 och 25 grader.
 
Det har ju gynnat våra jordgubbslådor som gett väldigt bra skörd. Vi fick ju en ingivelse sista veckan Kim var hos oss och gjorde oss varsin Frozen Strawberry Daiquri, då på jordgubbssylt jag kokat tidigare. Det blev jättegott och enkelt att göra på sylt. Så, nej vi har inte ätit alla gubbar färska.... utan druckit dom...
 
 
Men inte mer än att vi har en hel del sylt i frysen. Menar, september kan ju bli jättefin!!!
 
Annat har också blivit skördat; broccolin har levererat mängder, grönkålen likaså och där ska jag frysa in mer. Grönkålssoppa med wienerkorv och ägg är sååå gott!
 
När vi inte legat i solen och druckit drinkar har taket inne på renoveringstoan blivit vitmålat, golvet har rivits upp och tack och lov fanns varken vattenskador eller mögel.
 
 
 
TV:n har fått stå väldgit obrukad, vi har verkligen tagit till vara både på de fina kvällarna och vertanen genom att sitta där ute och njuta. 
 
 
 
 
Veckan som kommer blir en annorlunda vecka, vi ska åka ner till barndomens trakter tillsammans med min syster och träffa auktionsverk och mäklare för försäljning av pappas bohag och hus. 

Bra vecka

Vi hade ju en värmebölja i juni, sedan gick det över till mer normalt sommarväder under tiden vi hade barnbarnen här, för att sedan bli betydligt kallare och med en del regn och då trodde jag ju att nu, nu är det slut på sommaren. Men inte, den kom tillbaka! De två sista dagarna har vi legat på 22 grader och soligt, helt OK, men dessförinnan hade vi flera dagar med mellan 25 och 30 grader. Nu ser det ut som slutet på den här veckan blir det lite sämre, för att sedan bli bättre igen.
 
Alltså har det inte blivit sådär väldigt mycket nyttigt gjort, det kan sparas till sämre dagar. Innan värmen kom revs det ändå väggar på toaletten som ska renoveras.
 
 
Skönt nog inga fuktskador så långt, får se vad vi hittar under golvet.
 
Upptäckte när vi kom tillbaka att blomkålen helt plötsligt var skördeklar, så en hel del tid har lagts på att förvälla och frysa in. Här är två av dem.
 
 
 
Men som sagt mycket tid har gått åt till att ta vara på dagarna med sol och bad, och kvällarna med fina solnedgångar och myset på vertanen.
 
 
 
Är väldigt nöjd med solcellslamporna vi har på vertanen, men fick en (tycker jag) snilleblixt en kväll; att ställa ut en golvkandelaber som bara stått och samlat damm en massa år, men som jag inte klarat att slänga. En till finns hemma, inte likadan, men som inte används, den ska få komma upp och lysa upp andra hörnan.
 
 
 

Mysig helg

Hemma sedan i går eftermiddag efter en intensiv men härlig helg. Mycket mys, lek och jagande av och med lilla Ellie. Det är mycket spring i benen där och det är det ju inte i mina, tur att kära makens fungerar bättre! De har två lekplatser runt sig och hon springer gärna däremellan. Dessutom håller det på att göras i ordning ett fint parkområde mellan husen, med en bäck och små dammar. Sånt som små barn (och vuxna) gillar.
 
 
 
 
 På lördagseftermiddagen åkte vi till Skokloster och hälsade på. Även den en solig, varm dag, som gjord för att ta ett dopp i deras utespa. Hade jag badkläder med mig? Nej, såklart, de låg kvar i Väsby. Andra hade varit kloka nog att ta med sina....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här hemma har vi hunnit klippa gräs, skörda broccoli, vitlök och gul lök, och dessutom varit och köpt nåt så sexigt som den första av två nya toastolar som ska åka med oss upp till stugan i morgon.
 

RSS 2.0