Från vårvinter till försommar på en vecka

Hemkomna i eftermiddag efter en vecka i stugan. Under korta tiden har vi vädermässigt gått från tidig vår till försommar; först en kall regnig dag med +5, sedan sakta stigande för att från onsdag eftermiddag övergå till försommar. Där stannade det och vi har toppat på +24. Naturen har exploderat från att knappt synas något grönt varken på marken eller träden, så var löven utspruckna och gräsmattan är bara några dagar från att behöva klippas. Syns på bilden nedan hur gult gräset var första dagen. Alla lådorna innehåller alla våra växtbebisar som vi ju inte kan lämna hemma, utan får släpa.
 
 
Det har varit MYCKET gräsmattekrattande, vi har aldrig haft så mycket löv förut. Förmodligen har det varit mycket vindar från ett visst håll som har fört med sig massa löv. Men OK, vi behöver en hel del löv till komposter och odlingslådor, och det har vi fått.
 
Vi har fixat i ordning våra lådor och sått allt som ska sås, ökat på jordgubbsplantorna och även ägnat en hel del tid att bara må bra; en del av den tiden på rygg/mage i solen. Bastat så klart och även tagit premiärdoppet. Tror inte det var en +10 i vattnet, det var ju då, bara 10 dagar sedan isen försvann.
 
Apropå bastun tog vi tag i ångestprojektet att försöka räta upp den lite. Tjälen skjuter upp den varje år och marken flyttar den då, lite i taget. Blir inte bättre av att det är lerlager en bit nere i marken. Resultatet har blivit att ena väggen lutar och att den lilla altanen lutar och att dörren är svår att öppna och stänga. Vi gjorde likadant för ett antal år sen; satte en lina mellan bilen och bastun och drog den hyfsat tillrätta. Men ångest är det ju såklart; håller byggnaden och bilen, eller rasar det/den?
 
 
Det gick bra, som tur var, även fönstren höll. Ett krysstag får vi leva med ett tag för att stabilisera altandelen.
 
Lite bilder sedan från de härliga dagarna vi haft och som också visar utvecklingen på en vecka.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0