Vårvinterns härligheter

Den här veckan har vi blivit lite bönhörda; det har gått från vinter till ja, vårvinter i alla fall!
 
När vi kom hem hade det ju rasat ner ca 4 dm igen, den barmark som var, var borta. Sedan började det lite försiktigt att töa, och vi tog faktiskt fram grillen för första gången i onsdags.
 
Sedan rasslade töandet på, upp mot +10 vid ett par tillfällen och en sol som sken från klar himmel. Lägg därtill en massa blåst som ju också tär på snötäcket. Inte bara på snötäcket, det välter träd också, i morse när vi vaknade var vi strömlösa.
 
Nu är vi nog tillbaka i snödjup där vi var efter förra töperioden; plogade ytor snöfria och kvar på marken ca 4 dm.
 
Början på veckan
 
 
 
Idag 
 
 
 
När plusgraderna och solen satte in så lade vi ner mycket av arbetet vi tänkt att göra och har unnat oss en del tid i vår lähörna, guld värd när det blåser som det gjort, och faktiskt blivit lite bruna om nosen, så hääärligt!
 
 
Lite tid på att flytta snö har vi ändå lagt för att få fram den odlingslåda vi ska göra den första sådden i. Det var inte lätt att lokalisera den i det jämna snötäcket, men till slut så. Nu får den ett plastfönster på sig så jorden töar upp. Så fort det skett, så sår vi.
 
 
 
En kväll här i veckan när jag tittade ut trodde jag att det var norrsken ute. När jag kom såg jag att det inte var det, utan lite annorlunda moln som månen som nästan var hel, sken på. Har ju bara mobilkameran, men tycker att det blev hyfsade bilder ändå.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0