En hemsväng

Nu är vi hemma en sväng för gräsklipp och tillsyn av odlingarna. Det har regnat med jämna mellanrum så inget har torkat bort. Däremot har alla kålväxter blivit totalt uppätna av kålfjärilslarver.... jättetråkigt! Av bladen är det bara nervtrådarna kvar, ser inte klokt ut. Allt annat frodas dock. Fick av kära svägerskan sockerärtsfrön "Shiraz" som jag satt här hemma, och som fått väldigt fina blommor. Allt emellan ljusrosa till mörklila. Även sockerärterna verkar bli lila, kul i salladen! Undrar om de smakar vin också? 
 
 
 
Dennis med familj kom den 1 juli och sen har det varit full fart hela dagarna. Det har inte varit så väldigt varmt, men mest uppehåll i alla fall, så barnen har kunnat vara ute och leka, och en hel del fiske har det också varit, både från bryggan och båten. Den nya vertanen blir vi bara mer och mer glada över; den har definitivt blivit ett extra rum till huset, där barnen kunnat leka och vi vuxna suttit och njutit på kvällarna.
 
 
 
 
 
I går kväll kom Kim också, men henne lämnade vi allihop ensam idag, när Skoklostergänget åkte via Haparanda till Finland och vi åkte hem. Hon ville ha lite egentid.
 
 

RSS 2.0