Vardagslunk

I det här bekväma pensionärslivet flyter dagarna ihop, och av någon anledning går ändå tiden väldigt fort. Kanske just för att den ena dagen är den andra väldigt lik. Det händer liksom inte några revolutioner, samtidigt som vi är sysselsatta hela dan.

Livet just nu handlar mest om att få färdig hallen på övervåningen. Tapeterna kom ju upp före jul, men sen är det ju allt det där andra, det som tar mycket tid; väggarna ska målas, inte en gång utan tre gånger. Alla dörrfoder, golvsocklar och taklister likaså, och det tar sin tid. Golvsocklarna och dörrfoder är klara och på plats, och det ser ju mycket trevligare ut. Problemet är taklisterna som måste upp innan vi kan spika upp den sista biten pärlspont på väggen. Där den ska vara sitter stödet för bräderna vi måste stå på i själva trapphuset för att få upp taklisterna och kära maken kan för tillfället inte få upp höger arm ovanför huvudet…..

Han har haft ont, rejält, i axeln sedan förkylningen som kom för tre veckor sedan och den eländiga förkylningen vill inte helt släppa för någon av oss. Ena dagen bättre, andra sämre, oerhört frustrerande. Samtidigt skönt då att inte behöva ut och jobba!

Men som sagt, mycket annat blir gjort under tiden vi väntar på att axeln ska läka.

 
 
 

Idag vaknade vi till säsongens hittills kallaste dag -21. Blodmånen som fanns idag, gick jag inte upp och fångade. Däremot några bilder från en väldigt vacker dag ändå.

 

 

 
 

Den sista bilden är den nya dekorationen på trappen; frös in överblommade tulpaner bara för att se hur det blev. De överlever lite till så länge det är så här kallt!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0