Hårvård

Nu är det ju ganska många år som jag har valt andra sätt att tvätta håret på än med traditionella schampon. Vill inte ha massa silikon (som de alla innehåller) som lägger sig både runt hårstråna, vilket är det minst dåliga, men framför allt i hårbotten, som ett täcke. Därtill konserveringsmedel, parfym och annat skit som gjorde att jag fick klåda och sårskorpor i hårbotten.
 
Har under åren provat mycket olika, alla har fungerat ganska bra; bikarbonat utrört i vatten, ett uppvispat ägg - smeta in och tvätta och en del andra metoder. För ett år sedan, tror jag, såg jag en artikel i en tidning om en tjej som, för att förpackningsbanta, använde sig av fast schampo. Hittade sådant och har sedan dess använt det. Det ser ut som en tvål men uppför sig som schampo, samma lödder. Tvätta och skölj och sedan har jag ett par matskedar vinäger i en bringare som jag späder med en halvliter vatten och sköljer håret med efteråt. Det gör håret luftigt och lättkammat, Det #balsamet" har jag använt oavsett tvättmetod och sedan jag började med det har jag aldrig flygigt elektriskt hår längre. Helt suveränt! Håret blir inte fett fort heller eftersom hårbottens naturliga balans inte blir lika störd, hårtvätt max två gånger i veckan.
 
J.R. Liggetts Old-Fashioned Original Shampoo Bar
Behövs en hårtvätt nr 2 blir det oftast med Aleppotvålen som innehåller 20% lagerbärsolja. Det är den som är vår kroppstvål numera, gjord på olivolja. Sen vi började använda den försvann vintertorrheten som kliade, från kroppen.
 
Och eftersom jag är lite nördig sådär överhuvud taget, så färgas håret sen drygt ett år med örtfärger. Blir precis lika bra som med de hemska, illaluktande färgerna i butiker eller hos frissan. Sitter i lika länge, meckigare att använda, men känner ingen oro att håret ska brännas av eller få frätskador i hårbotten.
 
Radico 100% Ekologisk Hårfärg, 100 g
 
Det man får stå ut med är att håret luktar spenat i vått tillstånd, en vecka eller så! Känns helt OK!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0