En stor lättnad

Det känns lite grann som det faktiskt är vår i sikte! Så är det ju säkert inte, men vi har haft plusgrader nu i flera dagar och det töar hej vilt.

När vi kom hem från storstan för ett tag sedan, hade det ju snöat ordentligt och vi hade ca 60 cm i snitt, mer på vissa ställen, lite mindre på andra, beroende på hur det drivit. Då hade vi rejäl ångest över om det skulle komma mer, för då hade vi varit tvungna att skotta alla taken. Vi bedömde att vi var tvungna att ta taket på snickarboden, den konstruktionen är den klenaste, men det andra skulle vi avvakta med.

 
 

Och så i slutet på förra helgen vände temperaturen uppåt lite försiktigt, och sedan har det bara ökat. Vissa dygn har det varit plusgrader även på natten. Snön har sjunkit ihop rejält, och hela gårdsplanen är en enda stor isbana. MEN DET HAR RASAT FRÅN TAKEN! Tar gärna eländet med isen (har ju broddar) bara jag slipper klättra upp och skotta tak!!! På vissa tak ligger en del kvar, men det är så lite så det gör inget och varmt är det fortfarande, just nu +8, så det försvinner.

För det är ju säkert så att vintern kommer att komma tillbaka, men det är OK när det liksom får börja om från början på taken!

 
 
 
 
Till och med börjar pinnarna på odlingslådorna sticka upp ur snön!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0