Juldagar

Ja, då befinner vi oss i mellandagarna och själva julfirandet är ju över. Sötnöten Ellie med mor och far har åkt hem. Som tur är är Kim kvar, annars hade det ekat väldigt tomt.
 
Vi kan nog säga att vi fick en hyfsat vit jul ändå, all snö försvann inte och det blev en del fin rimfrost på träden. Just idag är det kallt och snön vräker ner, men någon julaftonssnö blev det inte.
 
Men en väldigt mysig jul fick vi, så roligt att få ha Ellie omkring sig i flera dagar! 
 
Här med moster som fick ge henne lite mellis.
 
 
Hon har en väldig mimik den här lilla tjejen, när hon ska förklara något, eller inte tycker att saker går hennes väg, rynkar hon ögonbrynen och tittar stint på den hon pratar med. Hon har inga ord än, men tonfallet är väldigt tydligt talande!
 
 
Tomten kom inte, utan det blev klappar under granen som delades ut. Hon är ju för liten än för att förstå innebörd av paket, men kanske hon upptäckte det nu?
 
 
 
I ett av paketen fanns ett set med kofta, mössa, sockar och vantar. Mössan var rolig!
 
 
Kvällen före julafton, till skinkavsmakningen, passade vi på att testa årets nyhet, Glubbel. I det här fallet hade man skojat lite med skumpa och kallade den Glöet. Vi hade både en vit och en röd, och vi var alla eniga efteråt, att det ingen kommer att köpa det igen. Men, då har man testat ändå!
 
 

Snart jul

Sedan många år kör vi ju jul vartannat år hos oss, vartannat år är barnen med familjer hos sin respektives familj.
 
I år är det vårt ensamma år. Sedan Kim blev singel har ju hon förgyllt våra ensamma jular med sin närvaro, till vår stora glädje.
 
I år är glädjen tre gånger så stor; Vickie med familj kommer också hit eftersom Sashas föräldrar åker ner till Serbien över jul. Såklart är det roligare ju fler man är, men helt ärligt ska det bli så alldeles väldgit roligt att träffa lilla EllieFia igen, Det händer ju så mycket i den här åldern. När vi träffade henne senast hade hon tagit sina första steg, nu tror jag hon snudd på springer!
 
Såklart önskar alla en vit jul, men det ser väldigt dystert ut, Snö har vi haft, emellanåt upp mot ett par decimeter och julkortsaktigt har det sett ut. Sista veckan har det dock varit plusgrader, regn, dimma och allmänt skitväder. Deprimerande kan man lugnt säga, när det inte ens blir dagsljus mitt på dan. Innan mörkret föll idag, fanns det fortfarande lite vitt kvar, kan vara borta i morgon. 
 
Man kan ju inte få allt, såklart hade det varit fantastiskt att kunna ge dem en vit jul, men det är ju inget man kan råda över, men vi är så alldeles väldigt glada att de kommer! OCH JUL BLIR DET ÄNDÅ!
 
De kommer i morgon, så idag har vi röjt runt, släpat in sängar, baddat, klätt granen,(skitful, men ändå en gran), handlat (vad vi tror) det sista och riggat det mesta. Sista ytputset blir i morgon.
 
 
 
 
 
 
 

Bron

Äldsta dottern är ju en mästerfotograf, håller hon nog inte med om själv, men vi är många som tycker det. Fantastiska bilder tar hon och det gör ju att man blir lite blind, van helt enkelt att de är så fina.
 
Så för några månader sedan dök det upp en bild som jag kände att den här vill jag ha på väggen! En fantastisk närbild på en röd vallmo. Älskar ju vackra färger och den här hade både färgen och ett fint fokus på blomman.
 
Svartvita bilder brukar däremot inte tala så mycket till mig, men blev helt såld på en annan bild ett tag senare - en svartvit! 
 
Så jag beställde båda av henne för förstoring, framkallande och leverans. Igår fick jag avisering om att de fanns att hämta på posten och idag var vi i stan för att påbörja julmatshandlingen, samt köpa ramar till bilderna.
 
Tyvärr köpte jag fel storlek till vallmon, men den andra blev inramad och uppsatt på den vägg som skrikit efter den ända sedan jag såg bilden! Sååå nöjd!
 
 
 

Blivande badbaddare

Inför vår pensionering var vi båda helt ense, och såg fram mot, att börja motionera regelbundet. Hur det gick? Åt skogen, såklart. Vi hade inte tid, det var för dåligt väder, det var för bra väder, vi glömde av osv. 
 
Förvisso har vi ju emellanåt fått upp promenerandet till en viss regelbundenhet, men mina benproblem har lika ofta satt käppar i promenadhjulet och det här med Friskis har vi ju tack var de problemen, helt fått lägga på hyllan.
 
Men faktiskt, idag har vi uppfyllt ett annat av de motionssätt vi tänkt oss - att simma! Det har hittills också fallit för ursäkterna ovan, men nu hade vi bestämt sedan början på veckan, att på torsdag ska vi jäklaranamma ge oss iväg. Och det var jätteskönt!!!! Var lite orolig för höfter och ben, men det gick ju bra att simma i sjön i somras så varför inte här? Det gjorde det! Två banor öppna för motionssim och vi fick ha dem för oss själva! Så vi köpte faktiskt klippkort och tänker bli baddare på att bada!
 
Köpte ju faktiskt till och med en ny baddräkt just för det här ändamålet i somras, avsedd just för bassängbad, roligt att äntligen få använda den!
 
Foto lånat från Ellos
 
Inte heller behöver vi åka in till stan, sporthallen i Kvissleby är helt OK!
 
 

Stugdagar

Ja, så är vi i stugan sedan i måndags. När vi kom var det vacker snö, inte fullt lika mycket som hemma, men tillräckligt. 
 
På vägen upp förstod vi att västerut, i fjällvärlden har de nog redan en hel del snö, för de hade redan tagit ner en rejäl hjord med renar. Ett gäng av dem skulle absolut stå på vägen....
 
 
De flyttar ju ogärna på sig heller, man är tvungen att sakta krypa dem nästan upp i rumpan innan de makar sig lite, samtidigt vet man inte om de helt plötsligt bestämmer sig för att gå åt fel håll, mot bilen igen.
 
Men det mjuka snötäcket fick inte ligga ifred, efter ett par dar kom töväder tog med sig hälften av snön och fick isen på sjön att börja smälta. Men just den dan kom solen fram precis innan den skulle gå ner på andra sidan sjön och målade granarna varmgula.
 
 
 
Tiden har till största delen fördrivits med renoveringsarbete i vårt sommarsovrum. Faktiskt har vi avancerat mer än vi trott. Vi har ingen stans att flytta undan sängar och möbler från sovrummet, så de har fått stå kvar, inträngda på ena sidan av rummet. Den fria halvan används som målaryta för alla takbräder som målas innan de sätts upp, samt att vi förra gången rev ner all lös tapet från den rumshalvans väggar. Så det har målats bräder parallellt med tapetsering! Det kommer att bli så bra!
 
 
Det blir en gråblå tapet på de båda gavelväggarna och en varmt sandfärgad på båda långväggarna. Så när den sidan var tapetserad så flyttades alla möbler och målningsbockar till den andra och idag har vi rivit tapeter där allt var intryckt förut.
 
 
 
Tapetsera den andra halvan får dock vänta till nästa gång vi kommer upp, för i morgon blir det hemresa.
 

Första advent

Jodå, det kom ca en decimeter snö till i fredags och igår kom även solen! Det är ju inte varje år det har kommit såhär lagom mycket snö, eller snö alls, till första advent. Julkänslan står ju liksom som spön i backen! 
 
 
 
 
 
Nu är det tre veckor sedan vi var uppe i stugan, men i morgon åker vi upp. Hade nog åkt tidigare annars, men ville känna mig helt trygg att inget skulle stöta till efter tandoperationen. Dessutom vill vi gärna vara hemma just på första advent. Så i morgon blir det mer julriggande!
 
 

RSS 2.0