Snö, sol och vatten

I torsdags förra veckan fick vi veta att nu var vägen ner till stugan plogad. Genast föddes tanken att "ska vi inte åka upp då kanske, vi har ju inget måste-göra här hemma längre?" Och så blev det, fredag morgon drog vi.
 
Kunde snabbt konstatera att det var jäkligt mycket mer snö kvar här än hemma, nånstans upp mot 70 cm.

Kunde också snabbt konstatera att den nya, numera inglasade altanen kommer att vara en pärla! Dels fungerar den som en isolering mot huskroppen eftersom den tar emot vinden, och huset behåller värmen betydligt bättre under natten. Dessutom kan man sitta strax innanför de öppna dörrarna i solskenet och slippa vinden! 
 
Passade ju även på att fylla år här uppe. En dag som får åldersnojan att gå riktigt i taket, för den nojan finns, absolut. Försöker frenetiskt att säga till mig själv att vara glad över att finnas kvar, än att noja ut på att bli gammal. Det går sådär.... En god köttbit, potatisgratäng och en Amarone firades det med. Sedan bjöd kvällen på en vacker solnedgång.
 
 
Här en annan ljuspunkt som jag är väldigt nöjd med; hittade som reklam i Instaflödet. Ibland kan man faktiskt hitta bra saker där! Gör sig väldigt bra på den gamla hyvelbänken/tvbänken.
 
 
 
Anledningen att vägen blev plogad så tidigt (brukar plogas först till påsk) är att det ska borras för vatten här hos oss. Vi har nu vatten från en vattentäkt en bra bit bort och vattnet har varit OK, även fast det på sommaren blir lite gult. Några av de närliggande fastigheterna har varit lite tveksamma ändå, och efter sommarens torka och att vattnet blev riktigt dåligt, så föddes idén. Idag kom de och lastade av en del av den utrustning som kommer att behövas, lite säkert sen om de kommer i morgon eller på fredag och drar igång själva borrningen. Men väldigt spännande ska det bli!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0