Den femte årstiden

Den inträffar inte varje år, men i år gör den verkligen det; den femte årstiden. Vi är i stugan sedan annandag påsk och här var det betydligt mer snö kvar än vad vi hade hemma. Isen ligger fortfarande tjock på sjön, men längs stranden börjar det komma fram vatten. Och så till detta temperaturer på drygt +20. En häftig kontrast där det blir ett annorlunda mellanting mellan vinter och sommar, som ändå inte är vår - den femte årstiden. Det känns lite märkligt att ligga och sola i bikini samtidigt som det ligger tjockt med snö runt om.
 
 
Det har till och med gått alldeles utmärkt att sitta ute och äta, samt att vi har fått börja njuta fördelarna med vår inglasade vertan. Den håller värmen långt in på kvällen så det går att sitta där och se solen gå ner. Dessutom har vi pimpat den lite grann. Vi valde att istället för att köpa en ful grön altanmatta använda våra överblivna/utgångna trasmattor, och det blev jättebra!
 
 
 
 
I det här fantastiska vädret som är, smälter snön ändå fort, det kommer fram mer mark för varje dag, så snart är den över, den femte årstiden och då blir det vår här också. Om vi då inte går direkt till försommar!? Beror på om vädret tänker hålla i sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0