Brunnsborrning

Nu är vi sedan igår hemma igen efter en dryg vecka i stugan, massa bastubadande har det såklart blivit och också fortsatt fix i nya arbetsrummet. Nytt, fint trägolv har kommit på plats, plus att det har hårdvaxoljats in. Luktar fruktansvärt, så det är tur att vi sover i andra huset. Enda som är kvar i det rummet nu är golv- och taklister. Till och med gardiner och lampor är på plats!
 
En annan sak som är på plats är en ny vattenbrunn. De kom på torsdagen och började borra. De hittade några små vattenådror på vägen ner, men det krävdes 110 meter ner i marken/berget innan det blev tillräckliga mängder. På fredagen var de tillbaka för att få ner en pump i hålet som nu ska stå och pumpa upp vattnet och låta det bara rinna iväg, detta för att få bort allt skräp och stendamm som blir under borrningen. Känns ju väldigt vattenslöseri att det ska stå och pumpa ur i två veckor, men det är tydligen nödvändigt för att få bra kvalitet på vattnet.
 
Kan ju säga att det är skillnad på dagens vattenbrunnar och den bild man nog har av hur en vattenbrunn ser ut. Det är ett väldigt litet hål, kan vi säga, men ska ge tillräckligt med vatten för de fyra fastigheter den ska serva, trots att en del av oss tidvis har många gäster och stor vattenåtgång. 
 
 
 
 
Det är inte den sortens brunn ett litet barn kan trilla ner i precis!
 
 
Här spolas vatten upp och ut, hinken är till för att kunna mäta hur mycket vatten per sekund som kommer upp.
 
När snöeländet är borta ska det sedan grävas för, och ner, vattenledningar till husen. Som tur är kan vi till stor del använda de gamla befintliga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0