Före, under och efter Glyfada, Grekland

Fredag 28 september rullade vi iväg ner till Solna för att hälsa på lilla Ellie och hennes föräldrar en sväng innan Greklandsresan. Det syntes att hon börjar närma sig 3-veckorsgränsen, ögonen är klarare och hon börjar kunna följa med blicken.

Fick förtroendet och nöjet att ha henne tätt intill mig så mycket jag orkade och ville , ljuvligt!

 

 

På lördagen var det dags för Aten och Grekland. De var ju i utkanten av stormen som drog fram över grekiska övärlden så det blev en skumpig landning och lite regn även när vi skulle ta oss till hotellet.

Dessvärre höll regnet i sig även på söndagen, så det var tur vi hade våra regnponchos med och ändå kunde gå runt i Glyfada och orientera oss en del.

På måndagen klarnade det upp och blev läge för strand och bad. Som tur var visade sig att stranden nedanför oss även var den bästa!

 

Även tisdagen bjöd på sol- och badväder, vilket stämde väldigt bra med våra önskemål, även att onsdagen blev lite mulen när vi hade bestämt oss att peta in Aten och Akropolis. Akropolismuseet var väldigt intressant, mycket att titta på och bra tavlor som berättade historian samtidigt som de beskrev det som ställdes ut. En annan fascinerande sak är att det här nya museet är bygg ovanpå gamla utgrävningar som lämnats synliga både i museets entré och genom ett glasgolv inne i museet.

 
 
 
 
 
Det var nog det ”nyttiga” vi gjorde, i övrigt tog vi de sol- och badtillfällen som blev innan hemfärden på lördagen.

Hem, blev ju då inte hem till oss, utan en mellanlandning i Skokloster för att hälsa på de andra tre ljuvliga tjejerna – och deras ljuvliga föräldrar. 😊

På söndagen en härlig promenad i höstsolen med skuttande glada tjejer, och en mindre som sov middag i vagnen, innan vi åkte hemåt.

 

 
Kanske var det showen hon höll på lördagskvällen, som fick henne så trött på söndagen, lilla Nora?

 

 
 
 

 

En härlig vecka var det, och vi kom till insikt i att vi faktiskt behövde semester från vårt stressiga pensionärsliv. För stressat har vi faktiskt gjort, utan att vara medvetna om det. Alla projekt vi har på båda våra ställen, har vi sett fram mot att få mer tid till, så till den grad att det blivit en stress av det. Tyvärr så till den milda grad att kära maken fått alltför högt blodtryck och blivit tagen i örat av läkaren.

Jobba vidare ska vi såklart, men bli bättre på att ge oss tid till vila, promenader och lugnare tempo.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0