Helgens nöjen

Hemma sen i söndags efter vår resa – som var lika bra som de andra.

Torsdagens restaurangbesök var en riktig höjdare. Bra mat och trevlig, men högljudd, miljö. Vi var tre av få svenskar på restaurangen, förstår att den är en turistmagnet! Såklart tillrättalagd vikingamiljö, men kändes ändå genuint. Att bli presenterad för hela restaurangen när man kom in och bli välkomnad med golvstamp och applåder, var lite annorlunda.

 
 

På hemvägen övernattade vi i Skokloster och firade födelsedagsbarnen. Lilla Norpan är det full fart på. Hon verkar ha tendenser att bli en liten vilde som behöver has full koll på. Charmtroll såklart, precis som syrrorna!

 

 

Vi blev förvånade när vi kom hem hur mycket snö som faktiskt försvunnit – det blir ju så tydligt när man varit borta några dar.

Vi försökte ju tidigare att skotta en gång till odlingslådorna, men fick ge upp, det var för mycket. Nu gick det ändå att vada sig fram i vattnet som blivit efter skottningen, så vi kunde skotta bort snön från den lådan vi tänkt så det allra första i. Såklart var marken där frusen, men vi ska lägga på ett fönster för att snabba upp töandet.

 

 

 Vi ligger ju låångt efter förra året, när vi skördade de första sallats- och ruccolabladen den 16 maj…..

Men idag har jag i alla fall försått blomkål, broccoli, purjolök, vitkål och några tomater till!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0