Äntligen vår!!!!

Äntligen, äntligen och äntligen har vi fått vår även här! Som vi har väntat efter denna hemska vinter! En helt fantastisk helg har vi haft, med temperatur upp runt 20 grader. Solstolar fram och bikinin på. Sopat ihop grus från gräsmattan, krattat löv, putsat fönster och dragit bort det fjolårsvissna från rabatter. Snösmältningen har gått med rekordfart, har sett det smälta fort en del andra år, men den här har nog slagit rekord. För 1,5 vecka sedan såg det ut så här:

 

Nu ser det ut så här

 

 
Växer gör det så fort snön drar sig undan

 

 

I går fick vi fortfarande klafsa fram genom sur snö till odlingslådorna, idag är det barmark och DEN FÖRSTA SÅDDEN ÄR GJORD! Förra året sådde jag det första 19 mars och skördade det första 16 maj, tror jag. Det är skillnad, kan man säga.

Men det blir fruktansvärda vattenmängder av all denna snö. Var och tittade på den (normalt) lilla ån som rinner genom vår lilla by. På sommaren är den mer en liten bäck, men nu är det en vilt framrusande fors. Hoppas bara bron håller, annars blir vi avskurna från världen, den är enda vägen ut.

 

 

Snön i vinter har ställt till med en hel del elände, det lindrigaste är väl att många av våra buskar och träd har fått grenar knäckta, värre är alla tak som har rasat in. Vet inte hur många kommersiella byggnader i stan där taket rasat in, två bilhallar vet jag på rak arm, bra många lagårdars tak har också rasat in och många djur omkommit. Bara i vårt lilla område (vår by och grannbyn) har fyra lagårdar rasat in – varav en var vår lagård. En lagård i grannbyn hade djur, men det gick bra för dem.

Jättetråkigt med vår lagård, vi hade fortfarande en hel del saker kvar i den, en del har vi kunnat få ut, annat är vi tvungna att lämna kvar. Taket rasade in över logen i påskas när snömängderna var som störst och hade börjat bli vattenmängda. Det var ingen rolig upplevelse att höra dundret och upptäcka vad som hänt när man tittade ut genom fönstret. Här ser det inte så illa ut, men taket på baksidan var täckt med tegelplattor och är nu bara ett stort hål. Vi visste att byggnaden var dålig, men utan dessa enorma snömängder hade den hållit bra många år till.

 

 

Sist, för de som eventuellt är intresserade, finns ett nytt inlägg på eatit.blogg.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0