Stolar av olika slag

Det pågår ju en del projekt här hemma. Störst är ju hallrenoveringen som skulle ha varit mycket längre gången om det inte vore för att så många helger har gått åt till att skotta antingen tak eller mark.

Men panelen därinne är sedan ett tag färdigmålad och lavoaren är också snart klar, återkommer när den är helt klar.

Förutom detta har jag äntligen kommit igång att måla de nya köksstolarna vi köpt. Trävita från början så det är en del pyssel, framför allt var det lite knöligt att få till färgen till den betsade sitsen, var till slut tvungen att betsa i två lager med två olika nyanser för att få det som jag ville. Men snyggt tycker jag att det blev, två stycken är nu klara:

 

 

 Häromdagen rasade det snö från taket ovanför köksfönstret så nu ser man faktiskt bara ett snöberg och trädtoppar när man står vid bänken. Älgarna kan springa osedda omkring ute på åkern.
 
 

Det är såklart bra att det rasar ner, taket på huset är ju det enda vi inte har kunnat skotta. Men efter det sista snöfallet häromdan som gav ytterligare 2 dm såg vi att vi måste leta rätt på nån takskottare, innan takstolarna ger sig.

 

 

 
 

Det är i vinklarna där taken möts som det är värst. Där ligger säkert 1,5 meter. Faran kommer när (om det nu blir vår i år) töväder kommer, då blir snön oerhört mycket tyngre.

Vi hade tur och hittade ett par killar som ska komma i morgon och befria oss från oron, hoppas bara att de verkligen dyker upp….


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0