Liten odlingsbörjan

I höstas när vi tog upp potatis ur landet lade vi undan sådana som var gröna, de är ju giftiga att äta men kan användas som sättpotatis nästa säsong. Praktiskt, då slipper man ju köpa sättpotatis, eller spara av ätliga.
 
Vi la dem i en brun matavfallspåse och ställde i skrubben under trappan, inne i en hörna där det är mörkt och kallt.
 
Har ju sett påsen, men inte tittat så noga. För några dar sen, när jag flyttade på något annat där på golvet, fick jag plötsligt se att något stack upp ur påsen, de hade skjutit groddar. Och vilka groddar!!
 
 
 
De ska inte börja skjuta groddar förrän man tar fram dem i ljuset nån månad innan det är dags att sätta dem, men de här hade inte tid att vänta. Efter tips på Facebook gör jag nu ett test; har brutit av alla groddar och hoppas att potatisarna sätter nya - när jag vill! Från de avbrutna har jag tagit den nedersta biten med mest rötter på, och satt i jord. Enligt tipset så kan de välja att växa och alltså ge potatis den vägen också. I så fall blir det dubbel vinst för oss!
 
Annars är ju odlingssäsongen avlägsen. Det lilla jag har än är tre tomatplantor som jag tänkte får vara inomhusväxter, basilika och så potatisgroddarna. Men det måste ju så småningom bli vår igen!?
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0