Extremsommar

Under den hemska vintern vi hade önskade vi att vi skulle få ”betalt” för det extrema vädret och de extrema snömängderna, med en bra sommar. Och bra blev den, är den. Det blev ju en extrem sommar, med extremt lite nederbörd. Torka i hela landet, temperaturer runt 30 grader vecka efter vecka, och extremt mycket skogsbränder.

Hos oss, på andra sidan sjön, brann det i flera dagar och två byar evakuerades, innan de fick bukt med branden. På andra ställen är det mycket, mycket värre. I Hälsingland i Ljusdals kommun brinner fortfarande den största branden i mannaminne och hjälp är på väg in från övriga Europa.

Från igår eftermiddag har vi mulet och åskoväder som ska hålla i sig under dagen, så en del vatten har det kommit, men nästa vecka ska värmen återkomma. Klagar inte, vi klarar oss bra, vi har ju sjön 15 meter från huset och badar nog 8 gånger om dan. Men små barn, gamla och gravida har ett elände.

Dennis, Heli och barnen har varit här och förgyllt livet för oss i två veckor, Kim kom också och är fortfarande kvar.

 

 

 
 
En trött småbarnspappa men alltid med en blöja till hands
 
Ebbas rekordabborre
 
 
Var dricker man skumpa bättre än i sjön, flytande på en rosa flamingo?
 
 
 
Pensionärschampagne på bryggan!
 
 
Nora gillar att bada
 
 
Freja gillade sin flamingo
 
 
En sväng hem för att vattna samtidigt som sonen med familj åkte hem, och passade på att få med sig de första mogna morötterna.
 
 

 


RSS 2.0