Rapport från snögrottan

Förra inlägget här handlade om att vi skulle åka upp till stugan i morgon, idag handlar det om att vi ska åka hem i morgon!
 
Vädret var med oss på uppresan, uppehåll och i stort sett välplogade vägar. När vi hade svängt av i Nordmaling började de svarta plastsäckarna uppsatta på snöpinnar dyka upp = renvarning. Efter ett tag var de där - mitt på vägen. Det är vackra djur, men till skillnad från många andra djur - kor är likadana - förstår de inte att fjytta på sig för en bil. De måste stressas för att förstå att de är på fel ställe.
 
 
 
 
 
Efter en del "övertalande" släppte de fram oss,
 
Väl framme visade det sig att vår snälla granne hade plogat någon dag tidigare och det var inga problem att köra ner till stugan. Såklart fick vi ta hand om framkomligheten mellan husen och så himla skönt då med snöslungan.
 
 
 
 
 
När jag står i en av de uppslungade gångarna går snön upp till låret på mig - ca 70cm snö.
 
De senaste dagarna har vi fått två väldigt fina besked - ett av dem är att våra kära barnbarn kommer upp och hälsar på oss i morgon! Förmodligen kommer de innan vi själva hinner hem och det känns då så himla bra att ha en nyckel planterad på ett sätt och ställe, som INGEN skulle kunna hitta om man inget vet! Det andra beskedet återkommer jag till så småningom.
 
Så i kväll ska vi för sista gången för den här säsongen njuta av en het bastu och den allmänna tillvaron här innan vi stänger av vatten och riggar på andra sätt för husets vintervila. I morgon åker vi hem till barnens kramar, bus, lek och de goda vuxensamtalen. Life IS good!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0