Takskottning

Förra helgen gjorde vi oss en Stockholmsresa och dessutom en Ålandstur. Till Åland fick vi sällskap av Kim, jättekul!
 
Väl tillbaka i Stockholm igen blev vi hämtade av Vickie och Sasha och tillbringade kvällen och natten hos dom. God mat och mycket prat och skratt!
 
Strax innan vi skulle åka hem därifrån fick kära maken ett mms från grannen uppe i stugan som rådde oss att snart kanske komma upp och skotta taken, det såg oroväckande ut.
 
Den grannen är inte en sådan som överdriver så vi insåg allvaret. Det var bara för kära maken att ställa in arbetet och måndag morgon satte vi oss i bilen och åkte upp.
 
Mycket skottande och snöslungekörning till att börja med för att ta sig fram till husen och sedan få igång vatten och värme. Lite takskottande blev det tid över till, men det mesta togs på tisdag och onsdag.
 
Har ju en hyfsad höjdskräck, men insåg fort att kära maken aldrig skulle kunna skotta allt själv, jag var bara tvungen att ta mig upp på taken jag med. Det gick inte vid första försöket, då kom jag ända upp till taket på stegen, men klarade inte av att därifrån kliva upp på taket. Vid andra försöket flyttade vi lite på stegen så jag kunde krypa över den, rakt upp och rakt ned, då lyckades jag ta mig upp. Väl uppe ser det inte lika högt ut som det är, tack vare all snö. Så skottat oss toksvettiga, trots -18 har vi gjort, totalt ledbrutna i kroppen också efter nästan tre tak på två dagar. Det sista taket orkade vi helt enkelt inte ta hela på, vi hade inga muskler kvar. Tack och lov för bastun de kvällarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0