Ett elände kommer sällan ensamt

Gillar ju inte att köra in bilen i automattvätt, men är ju tvungen på vintern när det inte går att tvätta hemma. Har inte tvättat bilen sen i november så den var rejält skitig, så i förrgår när väder och tillfälle var bra, gjorde jag det. Och det gick åt helvete. Maskinen bröt sönder min vänstra backspegel. Jag hade förvisso hamnat för långt åt vänster, men det kunde jag inte se förrän maskinen gick igång. Så det var pang, pang, pang på backspegeln, tills det bara var fästet och faktiskt, glaset som hängde kvar.

När jag pratade med dem på stationen var de förvånade att inte maskinen hade stannat, för det skulle den göra om man stod för nära…. Det hela är anmält både till deras och mitt försäkringsbolag och förhoppningsvis tar de min självrisk. Volvo har rejäla grejer, så det gick faktiskt att hjälpligt sätta tillbaka det spräckta glaset i ramen och klämma fast bakkåpan som hämtades från tvätthallens golv – hel. Jag tog mig hem, rejält omskakad efter en ”nightmare come true”.

 

 

 

Det var den dan den här veckan som det inte snöade. I går drog det igång igen för att blomma ut i snöstorm idag. Så här såg prognosen ut i går kväll.

 

 

 

Nånstans på tidiga eftermiddagen idag kom de och skulle ploga här. Det är ingen vanlig plogbil, utan en modell större maskin. Den försökte ploga sig uppför vår backe, men fick efter ett antal försök ge upp. Lyfte bort det den hade lyckats ploga ihop och tog ny sats och körde med svårighet upp för backen utan plogblad. Det var ändå på håret. Ja, vi har fått en hel del snö. Mer än de 4,5 decimetrarna som prognosen sa. I kombination med blåsten såklart, men totalt sett minst 6 dm. Fram tills nu. Det ska snöa i två dygn till….

 

 
 

En bild från förmiddagen på vår utegran som är ca 2,5 meter, inte mycket som sticker upp där inte.

Snön har klistrat fast på nästan alla fönster, så det känns som att vara i en igloo, eller snögrotta.

 

 
 
 
Ja, så nu är det bara att vänta på tredje eländet....

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0