En härlig jul

Den första som kom hit för julfirande var Kim, som kom på torsdag före dopparedan. Vi har ju förvarat hennes löjrom hos oss ett bra tag, och sådär före jul passade det bra att äta upp det sista av den tillsammans med lite bubbel.

 
Dagen därefter gick mycket tid till att rigga sovplatser till våra nio gäster, samt fixa lite julgodis.
 
 

Dan före julafton kom sedan de andra två familjerna och vips var det liv och rörelse och huset fullt! Precis som vi vill ha det. Den nya bäddsoffan kom väl till pass och det verkade som de två stora tjejerna tyckte det var spännande och roligt att sova i samma rum som julgranen med en massa klappar under, tomten hade ju varit och lämnat en del i förväg….

Sen kom då julafton, till och med kom det lite stämningsfullt dalande snöflingor en stund. Och visst kom tomten också!

En helt underbar bild som Kim fångade

 
 
 
 

Essie klarade allt ståhejet bra, hon är ju van vid en lugnare tillvaro än det var de här dagarna med sina tre äldre kusiner. Här med moster.

 

Lite töväder blev det på juldagen och det gick att bygga snögubbe och snölykta, alltid roligt.

 

Annandagen fick vi rå om Nora själva när hennes systrar, föräldrar och Kim var i slalombacken. Så behändigt en kvart bort bara.

Idag har vi bara Kim kvar här och i morgon åker vi upp till stugan för att fira nyår där. Gott liv.


Äntligen tapetserat!

Äntligen är de stora jobben gjorda i hallen; nu sitter tapeterna på väggarna och det blev så bra! Helt plötsligt blev det ett rum av hallen, ett rum vi har längtat länge efter!

Såklart är det en hel del jobb kvar, lister, socklar, foder och dylikt och såklart ska det upp pärlspontpanel även på fönstersidan av trappan. Och såklart ska panelen målas.

Men det största, värsta jobbet är gjort, nu är det finliret kvar Så himla skönt och roligt att fått det gjort före jul, eftersom vi ju får sällskap av alla barn och barnbarn.

Håller prognoserna så får vi en vit jul också. Just nu har vi bara en centimeter, men det är vitt i alla fall, men kallt, i natt har det varit -20 ungefär. Prognosen som finns nu säger mildare och snöfall med början på måndag och att det kan bli 1,5 dm. Vore perfekt för barnbarnen att leka i.

 

 

 
 
 

 


Så himla bra!

Idag kom den, nya soffan! Vi tyckte att vi "unnade" oss både hemkörning och montering, men när vi såg hur de här unga killarna faktiskt fick slita ganska rejält för att få upp sektionerna på övervåningen, så insåg vi att vi förmodligen inte hade lyckats få upp den själva...
 
Det är en bäddsoffa, så det är liksom inte en sittdel för sig som ska upp för trappan. Det är en hörndel och två tvåsittssektioner, varav en med med infällt madrassunderrede. Det var det som de verkligen fick ta i med...
 
Men så bra det blev! Vi såg ju när vi flyttade de gamla tvåsitsarna till en hörna, att rummet upplevdes större. Av någon anledning blev det ännu större nu. Kanske pga enfärgad klädsel. Glad också över valet av den beige klädseln, den går så bra ihop med väggarna.
 
För att inte prata om så bra med ytterligare två sängplatser! De ska Ebba och Freja få inviga i jul!
 
"Naken" soffa
 
Pimpad soffa
 
 
 
 

Sista skörden

Det blev ingen veckolång vistelse i stugan, vi åkte hem i fredags eftersom det skulle snöa där hela helgen. Här hemma hade de bytt ut prognosen om massa snö till en blandning av regn, snöblandat och blötsnö. Vi bytte det här

mot det här. 

 

Idag har jag skördat det sista av grönkålen. En fascinerande grönsak som kan stå ute nästan i vilken temperatur som helst. Som lägst har vi haft -13 och den slokar och ser tråkig ut, men när det blir plusgrader igen återtar den formen och är lika fin igen som tidigare. Det blir mer grönkål nästa år, det blir jättegod soppa av den!

 

Den grönsak vi har mest nytta av, och äter mycket, är ju morötterna. En del blir ju groteskt stora, som den här. Vi ville ha lite rivna till maten, vi fick en rejäl hög av inte fullt halva den här. Obs, det är kära makens hand.

 

 

 

 


Olika mys

I helgen hade vi finbesök igen, den här gången de större barnbarnen. Så himla roligt och mysigt, men tiden går ju så fort, man tycker vi har hela helgen på oss, men verkligheten är ju fredag kväll till söndag lunch. Men tokmycket bättre än inget!

En hel del kul hanns med utomhus också, barnens mc-tokiga far har köpt en minicross och hos oss finns ju stora ytor att köra på. Ebba var jätteduktig på att köra den och blev tuffare och tuffare, fick in tekniken att lägga ner den lite i kurvorna och ha en stabiliseringsfot i marken.

 

En julgran ville de ha med hem också och såklart tyckte tjejerna att det var roligt att få hitta, ta ner och släpa hem den. Släpade hem den gjorde de faktiskt alldeles själva, tillsammans och utan minsta osämja.

 
 

Nora är lite för liten för skogen och stannade hemma med mamma. Men den lilla tjejen har vuxit på sig och har börjat prata hyfsat förståeligt, mycket mer än när vi träffades för bara några veckor sedan.

När de åkt på söndagen packade vi också ihop oss och åkte upp till stugan. Snöfritt här också fram till igår, när det kom en hel del snöblandat. I natt hade det samlat ihop sig och det ligger en decimeter och späder på julstämningen.

 

 

 
 

 Tanken är att vara här en vecka, men prognosen hemma för nästa helg visade på att det skulle rasa ner 50 cm snö, så vi får se. Det kan ju ändra sig, men håller det måste vi åka tidigare, så vi dels kan ta oss fram och dels kan ta hand om det.


RSS 2.0