Inte som det var tänkt

I torsdags åkte vi en sväng hemöver igen för att titta till allt. Vi hade smått förväntat oss att odlingarna här hemma skulle ha torkat bort, så vi blev väldigt förvånade att de var gröna, frodiga och fina. Gräset som var alldles sönderbränt sist vi var hemma, hade blivit grönt igen och vuxit ordentligt, så vi förstod att här hade kommit mer regn än vi fått uppe i stugan. Passar ju bra när man inte kan vara hemma och vattna i odlingarna själv!
 
Så det blev ett gräsklipparrally och skörd av sockerärtor, rödbetor, vitlök och det mesta av den gula löken.
 
 
 
 
På lördagen körde vi söderut, till Solna för att hälsa på Vickie, Sasha och bebismagen. Väldigt roligt att se dem alla tre! Sov över där för att på söndagen åka till Skokloster och hälsa på gänget där. När skulle ta vår bil på parkeringen fick vi en chock, golvet på passagerarsidan var fullt av vatten! Det stod vatten på gummimattorna, men framför allt var mattorna därunder totalt dyngblöta!
 
På vägen ner dagen innan körde vi igenom tre sanslösa skyfall och vi kan bara ta det som att vatten därifrån på något sätt trängt in i bilen. En sprillans ny bil....ska bara inte hända!
 
Efter samtal med verkstan idag på morgonen gav vi oss, med andan i halsen, på väg hem. Förvarning från verkstan att vi skulle kunna få kortslutning i bilen eftersom det går en massa elkablar just under de mattorna...
Det gick dock bra att ta sig hem, nu ska bilen lämnas in i morgon istället för att som tänkt, ta oss upp till stugan igen i morgon.... Vår tanke var att ta oss dit så fort det gick för att kunna njuta av den varma sjön de tre följande dagarna som det åter lovats högsommarvärme till. Nu blir vi sittande här hemma i stället - och vi gissar att det kan ta tid att få tillbaka bilen....känns väldigt snopet, framför allt när det gäller bilen. Det blir inte alltid som man tänkt. Surt, sa räven!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0