Olika sorters "likes"

Det här med att få många "likes" när man lägger upp något på sociala medier är inget jag har brytt mig om, jag delar/lägger upp sådant jag tycker är roligt, viktigt eller på annat sätt vill dela med mig av. Därför blir jag nu smått chockad över hur många gillatryckningar mina bilder på min morotsbläckfisk fick som jag lade upp häromdagen. Förvisso var det i gruppen Trädgårdsskafferiet (för oss odlarnördar), men ändå! I skrivande stund 1085, men det droppar fortfarande in fler!
 
 
Stötte ju också ihop med Herr Morot i landet häromdagen
 
 
Med eller utan "likes" så ÄR det roligt med odlingarna, vi prövar ju vitkål för första gången i år och för ett tag sen skördade vi det första huvudet. Lite för tidigt, men vi ville ha en färsking för att göra coleslaw av.
 
 
 
Besvikelsen i år har varit broccolin, inte alls samma skörd som förra året. Då åt vi massor och fryste in mängder, I år har det hittills bara blivit några få buketter. I går fick jag ihop en halvliter kanske, bla har den lila gett sina första buketter. Kanske kommer det mer längre fram, har inte samma sort i år som förra.
 
 
 

Sensommarlunk

Hemma igen. Haft ett par sköna veckor däruppe såklart, men utan den värmen som var, vi missade ju de sista riktigt varma dagarna. Tror vi hade en dag när det var tillräckligt varmt för att bada, men med fel vind (sydlig, ytvattnet blåser från oss) var det lite väl kallt.  Men såklart bad efter bastun!
 
Dagarna flyter liksom ihop när livet går i en jämn lunk sådär, en skön lunk, och dagarna är varandra ganska lika. Det handlar inte om att inte göra något, för olika projekt står på agendan varje dag. Garagefönstret krävde tex en akut insats. Kittet hade släppt och vatten trängt in på träet, som inte mådde bra, så fönsterrenovering stog på min att-göra-lista. Tog toafönstret också när jag ändå var i farten.
 
Ett betydligt mindre projekt var den nya TV-bänken som nu är på plats. Man kan inte kalla den modern, men lite kul och kanske lite uppkäftig tycker jag den är. Det är en gammal hyvelbänk som har stått i lagården här hemma. Skurade den ordentligt med såpa och när den hade torkat fick den komma in. Tillsvidare står den på en liten bänk, så småningom ska den få passande ben. Tanken var från början att den skulle få en kopparrörsställning under sig, men den är för ojämn under för att det ska funka.
 
 
 
 
 
 
I morgon ska vi få hämta vår bil igen. De har tydligen bytt allt som skulle kunna tänkas vara orsak till att vatten kunnat komma in; packningar, damasker och även tagit ut vindrutan och limmat om den. Ska bli intressant. Vi har redan bestämt att stackarn inte får stå i carporten under tak, utan ute. Låta den få allt regn på sig. Men de säger att de testat och att det sak vara tätt nu. Hoppas!

Snart där igen

I dag är det sista dagen på vår ofrivilliga hemmavistelse. Förvisso skulle vi hem och klippa och fixa, men inte vara kvar hemma i två veckor. Bilens fel, bilen, bilen..... den sprillans nya, fina.....

Bilen är fortfarande kvar på verkstad. Första veckan torkades ju mattor och så och de hade nog sina funderingar på om det ändå inte var så att vi hade glömt något öppet och det hade regnat in. Men som ”tur” var regnade det rejält på den i helgen som var, när den stod utanför verkstan. Och blev blöt inuti igen!!!

De har ingen aning, nu heller, varför, och var det kommer in. Men vi har fått en lånebil och har meddelat att vi är borta ca 1,5 vecka och fått deras OK. Så de får fortsätta sitt deckarjobb….

Men inget ont som inte har något gott med sig; vi har hunnit avverka en massa jobb här hemma under tiden; målat traktorgaraget nästan färdigt, grävt ner elledning till vedboden och installerat el där, grävt ner el-och vattenledning till traktorgaraget, tvättat sju mattor, dragit in el till lilla toaletten, rensat logen, klippt gräsmattorna såklart, men även gått med trimmern samt lilla kantsaxmaskinen så det är jättefint, och sist men inte minst, storstädat vardagsrummet och möblerat om där. Det blev så bra!

 

 
 
 
 

 

 

 


Inte som det var tänkt

I torsdags åkte vi en sväng hemöver igen för att titta till allt. Vi hade smått förväntat oss att odlingarna här hemma skulle ha torkat bort, så vi blev väldigt förvånade att de var gröna, frodiga och fina. Gräset som var alldles sönderbränt sist vi var hemma, hade blivit grönt igen och vuxit ordentligt, så vi förstod att här hade kommit mer regn än vi fått uppe i stugan. Passar ju bra när man inte kan vara hemma och vattna i odlingarna själv!
 
Så det blev ett gräsklipparrally och skörd av sockerärtor, rödbetor, vitlök och det mesta av den gula löken.
 
 
 
 
På lördagen körde vi söderut, till Solna för att hälsa på Vickie, Sasha och bebismagen. Väldigt roligt att se dem alla tre! Sov över där för att på söndagen åka till Skokloster och hälsa på gänget där. När skulle ta vår bil på parkeringen fick vi en chock, golvet på passagerarsidan var fullt av vatten! Det stod vatten på gummimattorna, men framför allt var mattorna därunder totalt dyngblöta!
 
På vägen ner dagen innan körde vi igenom tre sanslösa skyfall och vi kan bara ta det som att vatten därifrån på något sätt trängt in i bilen. En sprillans ny bil....ska bara inte hända!
 
Efter samtal med verkstan idag på morgonen gav vi oss, med andan i halsen, på väg hem. Förvarning från verkstan att vi skulle kunna få kortslutning i bilen eftersom det går en massa elkablar just under de mattorna...
Det gick dock bra att ta sig hem, nu ska bilen lämnas in i morgon istället för att som tänkt, ta oss upp till stugan igen i morgon.... Vår tanke var att ta oss dit så fort det gick för att kunna njuta av den varma sjön de tre följande dagarna som det åter lovats högsommarvärme till. Nu blir vi sittande här hemma i stället - och vi gissar att det kan ta tid att få tillbaka bilen....känns väldigt snopet, framför allt när det gäller bilen. Det blir inte alltid som man tänkt. Surt, sa räven!
 
 
 

RSS 2.0