Fimbulvinter

I hednisk mytologi pratades det om fimbulvinter, en vinter som varade i tre år utan någon sommar emellan. Fimbulvintern förebådade Ragnarök, världens undergång.

Nu när vi snart är i mitten av april men fortfarande har dryga metern snö kvar, känns fimbulvintern lite verklig. Det finns ingen vår i sikte, enligt meteorologerna, och temperaturen ligger under +10. Det varmaste vi haft ännu är +8.

Det lovas regn emellanåt och någon skur har det varit, men annars kommer det som snö. Sju bakslag ska det ju vara innan våren kommer, än så länge har vi haft tre, så det är ju ett gäng kvar. Som jag absolut kan vara utan.

 

 

Det känns lite märkligt med en sådan här vinter, som inte tar slut. Nog för att vi brukar ha snö kvar in i april, men dessa sanslösa mängder snö vi haft och fortfarande har kvar, känns deprimerande.

Hur det blir med våra odlingar i år vete fasiken. Förra året sådde jag det första den 19 mars, att kunna så något den 19 april verkar ju inte finnas på kartan.

 

 

 19 mars 2017

 

Vi får kanske ställa in oss på att odla inne; potatisgroddarna jag på skoj satte ner i små krukor har faktiskt vuxit och blev omplanterade i en plastback i helgen, i väntan på att kunna sättas ut. Frågan är om de hinner blomma och börja få potatisar innan de går att sätta ut?

 

 

 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0