Små gröna tomater m.m

Det var ingen bra sommar för tomater, alldeles för kall. Har känslan att inte ens alla med växthus har varit nöjda.
 
I år var det mitt livs andra försök med tomater, busktomater, för att enklare kunna flytta dem mellan stugan och här hemma. Det dröjde bra länge innan de började blomma, men när de väl börjat fanns det ingen hejd på hur många som kom. Till slut fick jag plocka bort alla blommor för att alla tomaterna som blev skulle orka växa. Vilket inte hjäpte. Med mer värme så blomningen kommit tidigare och mer värme under sommaren, hade det kanske blivit bra.
 
Nu är de sedan en vecka avplockade från buskarna och ska försöka mogna inomhus. En har mognat, får se om det blir fler. Men de är små, förvisso är äpplet som ligger där för att hjälpa dem att mogna, bautastort, men ändå.
 
 
Annat har ju vuxit desto bättre - broccolin var ju en glad överraskning, att det skulle bli så bra trodde jag inte. Skördar fortfarande, men nu är buketterna väldigt små. Men smått går också att äta!
 
 
Vintermorötterna har vi inte börjat skörda av än, men nu är sommarmorötterna slut, så nu blir det gallringsskörd av dem. De får stå kvar i landet tills snön kommer, men framöver ska de få lite frostskydd i form av gamla löv och liknande. Det ska även purjolöken få, som också har vuxit väldigt bra och är stora och kraftiga. De får också stå kvar ute så länge det går. Fascinerande hur de små trådarna kunde bli så fina!
 
 
 
Och potatisen, som nu ligger i jordkällaren, blev nog faktiskt 25 kilo.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0