Olika hämta hem-saker

Våra odlingsförsök har ju slagit väl ut, i år har ju den stora glädjen varit broccolin. Aldrig odlat det förut och när jag satte ut den såg den ju rejält ynklig ut, men har vuxit som den ska och skörden har ju överträffat våra förväntningar. Det roliga är att den fortsätter ge skörd, buketterna är mindre nu men det fortsätter komma.
 
En annan nyhet i våra odlingslådor är blomkål. Hörde någon som var tveksam till att det skulle gå här norröver och än vet vi inte hur de i stugan blir, men här hemma har vi skördat den första! Rejält stor också,
 
 
 
På de fyra plantor som finns kvar finns det två huvuden till på tillväxt!
 
Ibland får man sig också ett gott skratt när man ska hämta sig lite föda där i landet. En del morötter har en förmåga att tvinna sig runt varandra eller växa ihop. Sen finns det en del som gör bådadera - gruppsex!
 
 
I fredags hade vi ett jubileum, vi firade 25 år som par. Självklart ska man då unna sig lite extra. Trodde att det var för tidigt för kantareller här, men hittade tillräckligt till varsin rejäl portion smörstekta till förrätt! En köttbit, potatisgratäng och egen ruccola och broccoli till det. Och Amarone, så klart!
 
 
 
Ett av höstens projekt är ladningen av den i våras kluvna veden. Nu med den nya vedboden behöver den fraktas en bit och då är det behändigt med fyrhjulingen med vagn. Känner mig väldigt nöjd med att hantera maskinen! Självklart är det inte svårt på något sätt, men ändå.
 
 
 
Just nu har vi en vagnslast kvar, sen är det klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0