60-årskalas för min älsking

På vägen hem från storstan i söndags fick kära maken veta hur vi skulle tillbringa hans födelsedag - måndagen. Han gav sig själv jobbledigt medan jag var ute hos mina viktigaste kunder. Sedan sammanstrålade vi på Hotell Södra Berget i Sundsvall där jag bokat ett "Spapaket", vilket är fri tillgång till deras spa, en trerätters middag och övernattning.
 
Till spaet släpade jag inte med någon telefon så inga bilder därifrån. Men 2,5 sköna timmar hade vi där med vanlig bastu, ångbastu, bubbelpool, varm pool, sval pool och flytpool. Med några avbrott för relax med frukt och vatten. Verkligen avslappnande och skönt!
 
Efter sådant blir man ju hungrig och med några timmar kvar till middag var det gott med lite plockmat och ett glas vin på rummet.
 
 
För att vara säker på att få goda gottigheter hade jag själv handlat i stället för att köpa hotellets svindyra bricka.
 
Sen blev det middag i restaurang 180 grader. En fantastisk utsikt över stan uppifrån berget. Om det inte är så att molnen går så lågt att hotellet låg bland molnen, vilket var fallet. Men skit samma, maten var god, sällskapet underbart!
 
Här är vi mellan förrätt och varmrätt.
 
 
En natt sedan i ovanligt sköna sängar för att vara hotell, en sen frukost och så en kortade dags jobb. Tror att älsklingen gillade det hela.
  

Kalashelg

September är en månad där vi har väldigt många födelsedagar bland de närmaste. Däribland kära maken. I morgon är det hans tur att fylla 60. Det ska vi fira för oss själva i morgon, men tjuvstartade i helgen redan.
 
Förutom han så har Kim fyllt, så även Sasha som också fyllt jämnt, vidare Freja och Heli.
 
Vi åkte ner i fredags eftermiddag och övernattade hos Kim för att på lördag lunchtid åka och fira Freja. Därifrån till Solna igen för ombyte och sedan vidare till Balkan Steakhouse för att fira 60-åringen.
 
Vi har varit på restaurangen förut och det är helt fantastisk mat, rikligt, gott och smakrikt. Även barnbarnen var med, lilla Nora sov sig igenom hela kvällen trots högljudd serbisk liveorkester. Freja var i "mood for dance" och visade alla hur man skulle dansa till musiken. Så underbart att se hur hon helt gav sig hän och var totalt obekymrad.
 
 
 
 
 
 

Små gröna tomater m.m

Det var ingen bra sommar för tomater, alldeles för kall. Har känslan att inte ens alla med växthus har varit nöjda.
 
I år var det mitt livs andra försök med tomater, busktomater, för att enklare kunna flytta dem mellan stugan och här hemma. Det dröjde bra länge innan de började blomma, men när de väl börjat fanns det ingen hejd på hur många som kom. Till slut fick jag plocka bort alla blommor för att alla tomaterna som blev skulle orka växa. Vilket inte hjäpte. Med mer värme så blomningen kommit tidigare och mer värme under sommaren, hade det kanske blivit bra.
 
Nu är de sedan en vecka avplockade från buskarna och ska försöka mogna inomhus. En har mognat, får se om det blir fler. Men de är små, förvisso är äpplet som ligger där för att hjälpa dem att mogna, bautastort, men ändå.
 
 
Annat har ju vuxit desto bättre - broccolin var ju en glad överraskning, att det skulle bli så bra trodde jag inte. Skördar fortfarande, men nu är buketterna väldigt små. Men smått går också att äta!
 
 
Vintermorötterna har vi inte börjat skörda av än, men nu är sommarmorötterna slut, så nu blir det gallringsskörd av dem. De får stå kvar i landet tills snön kommer, men framöver ska de få lite frostskydd i form av gamla löv och liknande. Det ska även purjolöken få, som också har vuxit väldigt bra och är stora och kraftiga. De får också stå kvar ute så länge det går. Fascinerande hur de små trådarna kunde bli så fina!
 
 
 
Och potatisen, som nu ligger i jordkällaren, blev nog faktiskt 25 kilo.....

Nytt i garderoben

Följer inte så många bloggar, men en som jag tittar in hos ibland är http://www.monasuniversum.se/. En smågalen, rolig tjej/kvinna som driver några olika företag inom mode, inredning och blandat. För några veckor sedan lade hon upp att hon hade rea på sitt klädföretag och jag kikade in. Hittade en klänning/tunika som jag tyckte såg intressant ut och klickade hem för det facila priset av 159 kronor. Inklusive frakt. För en italiensktillverkad.
 
Hämtade den på posten idag och blev lite full i skratt när jag såg att på den rosa ytterpåsen hade någon, som förmodligen packade beställningarna, skrivit mitt namn. Som ett komihåg förmodligen, men det kändes ju som de kände mig! Och fast jag betalade mindre än en tredjedel av priset för klänningen har de ändå ansträngt sig med silkespapper och klisterhjärta!
 
 
 
Så här ser den ut! Sitter som en smäck fast det var one size!
 
 
Finns här: http://www.designforhome.se/mode-by-annakay/?offset%5B64832746%5D=24
 
Om någon undrar vad jag har i pannan så är det inte ett grönt plåster, fast det är det ju egentligen. Det är ett groblad. Det har en fantastisk läkande förmåga, så jag hoppas att såret i pannan fort försvinner.
 
Idag har vi haft ett riktigt skitväder. Det började med regn och på vägen upp till Härnösand på jobb, gick det över i hällregn. När jag gjort första besöket och skulle in i bilen igen, kom en kastvind som hade extra mycket vatten med sig. I ren instinkt sänkte jag huvudet för att inte få allt regn i ansiktet i samma sekund som jag slet upp bildörren.Pang! Tur att dörren inte tog på glasögonen, hade varit värre.... Satt först och bara väntade på att det skulle börja blöda ordentligt, men det gjorde det som tur var inte.
 
Så när jag kom hem blev det ett groblad och lite tejp att hålla fast det. I morgon tror jag det är i det närmaste läkt.
 
I helgen har vi varit uppe i stugan och "njutit" av det regnväder som var där.... roligt var att upptäcka att det går utmärkt att odla blomkål där uppe också. Ett stort fint huvud plockade vi av på en gång, ett par andra mindre fick stå till söndag kväll när vi tog dem också.
 
 

Olika hämta hem-saker

Våra odlingsförsök har ju slagit väl ut, i år har ju den stora glädjen varit broccolin. Aldrig odlat det förut och när jag satte ut den såg den ju rejält ynklig ut, men har vuxit som den ska och skörden har ju överträffat våra förväntningar. Det roliga är att den fortsätter ge skörd, buketterna är mindre nu men det fortsätter komma.
 
En annan nyhet i våra odlingslådor är blomkål. Hörde någon som var tveksam till att det skulle gå här norröver och än vet vi inte hur de i stugan blir, men här hemma har vi skördat den första! Rejält stor också,
 
 
 
På de fyra plantor som finns kvar finns det två huvuden till på tillväxt!
 
Ibland får man sig också ett gott skratt när man ska hämta sig lite föda där i landet. En del morötter har en förmåga att tvinna sig runt varandra eller växa ihop. Sen finns det en del som gör bådadera - gruppsex!
 
 
I fredags hade vi ett jubileum, vi firade 25 år som par. Självklart ska man då unna sig lite extra. Trodde att det var för tidigt för kantareller här, men hittade tillräckligt till varsin rejäl portion smörstekta till förrätt! En köttbit, potatisgratäng och egen ruccola och broccoli till det. Och Amarone, så klart!
 
 
 
Ett av höstens projekt är ladningen av den i våras kluvna veden. Nu med den nya vedboden behöver den fraktas en bit och då är det behändigt med fyrhjulingen med vagn. Känner mig väldigt nöjd med att hantera maskinen! Självklart är det inte svårt på något sätt, men ändå.
 
 
 
Just nu har vi en vagnslast kvar, sen är det klart!

RSS 2.0