Nice surprise!

Ännu en dag i friska luften med rejält kroppsarbete. Visst är det skönt, men ont lite här och där får man. Åter så är det förberedelser för nästa års odling som behöver göras. Lådor som behöver bytas ut, jordförbättra och liknande saker. Har även lagt en hel del jobb på morötterna som nu fått ännu mer skydd över sig för att klara än kallare väder, så även purjolöken. Har också tagit upp en halv rad morötter, förvällt och fryst in. Dessutom satt vitlök för nästa år. Den vi fick i år var ju liten och ynklig så årets har fått bokashijord med sig för att få mer näring.
 
Dagens, eller kanske höstens, stora överraskning kom nyss och knackade på dörren och levererade älgkött till oss!
 
Vi äger ju lite skog och har därmed jakträtt. Använder man den inte själv, så låter man oftast någon annan använda den. Kutymen är då att man får en bit kött när jakten är över - om de lyckades fälla något. Vi har lånat ut vår rätt under de 11 år vi bott här, men aldrig fått något kött. Nu verkar det vara en ny jaktledare som var här tidigare i höst och skrev ett avtal med oss om att vi lånar ut vår rätt. Han lovade att om de fick något i år så skulle vi få.
 
I kväll dök han upp. Inte med en "liten" köttbit utan vi fick bra kompensation för åren vi inte fått något. Två påsar färs, en bit rostbiff, två fina grytköttbitar och créme de la créme; en älgkalvsfilet! Bättre kött går inte att få!!!
 
 
Sååå roligt och så överraskande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0