Makeovers

Ja, s-et på slutet av rubriken säger ju att det är mer än en makeover, och så är det. Vi börjar med den som är klar.
 
Skrev ju sist om att vi hade en fysiskt ganska ansträngande helg och att det värsta gjordes på söndagen. Så här ungefär har vårt vardagsrum sett ut sedan det blev klart strax före jul 2007. Skåpet följde med oss när vi flyttade från Väsby och var specialbeställt och handgjort för att passa i en portal vi hade där.Betsat i ljusblått för att passa i det rummet. 
 
 
Har känt i några år att det gjort sitt egentligen. Det som är bra med det är förvaringen nertill, upptill är det bara ett dammsamlingsställe för saker som bara står där och står. Ingen tittar på dem, bakgrunden lyfter inte fram dem. Sett likadant ut för länge. Samtidigt är det ett gediget skåp som var rejält dyrt eftersom det är måttbeställt.
 
Har vetat nåt år vad jag ville ha i stället, men från det till att hitta ett med rätt utseende, i rätt storlek och inte för långt bort, tar det sin tid. Men för några veckor sedan dök det upp! Nu ser vardagsrummet ut så här:
 
 
 
 
Är så alldeles väldigt nöjd! Så mycket mer harmoniskt! Men det fattas en sak; såg ju när det hamnat på plats att vi måste ha en oval spegel i samma stil ovanför!!! Men var sak har sin tid. Rummet blev så mycket ljusare och luftigare, och upplevs som större. Med en spegel där blir det ännu mer luft och space!
 
Det gamla skåpet är tudelat, men det var en PÄRS att få ned det till bottenvåningen nerför vår svängda trappa. Tungt, svettigt, nervöst är bara förnamnen. Nervös att inte orka hålla i och upp det, tappa greppet och det mosar kära maken nedanför. Och det skulle alltså göras två gånger.... Det nya var betydligt lättare att kånka upp för trappan, även fast musklerna då var rejält slitna.
 
Och den andra makeovern sker i morgon. Ska till frissan och färga håret och putsa till topparna lite. Gjorde ju en färgning i somras, men det mesta av färgen försvann samtidigt med augusti. Lite pirrigt känns det, men makeover ska det bli!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0