Hallrenovering på G!

Äntligen har vi fått möjlighet att åter ta tag i renoveringen av övre hallen och trappan. Började ju i vintras med att ta ner masoniten från en vägg, hittade en helt OK panel som vi beslöt att behålla. Rev också ner väggarna till det som varit förråd och som ska bli en toalett.
 
De senaste dagarna har masonit både från väggar och tak rivits ner. Spännande saker kom i dagen; ytterligare en panelvägg, men inte omålad som den andra, utan målad i en ytterst spännande färg, en färg jag aldrig sett tidigare. Den är inte orange, inte rosa, men har drag av båda. Hade det varit möjligt hade jag velat bevara någon del av den.
 
 
 
Vi gissar att den är rejält gammal, den är nämligen spikad direkt på timmerstommen. Skulle kunna vara från 20-talet. Vi kommer att låta den sitta kvar under det lager vi själva ska sätta upp. Detsamma gäller brädtaket som gömde sig under masoniten i taket. Det verkar nämligen som att det bär upp hela sågspånsisoleringen på vinden. De tvärgående ribborna i taket är ett första steg till ett nytt brädtak.
 
Att det var timmerstomme i blivande toan visste vi ju redan, den har vi ju i dagen på andra sidan väggen, mot vardagsrummet. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0