Panik 2

När jag kollade väderprognosen för helgen insåg  jag med smått panik, att inte bara morötterna måste upp i dag, utan även purjon. I morgon tänker de ge oss flera minusgrader dagtid och sedan toppa det hela med snöfall hela natten och in på söndagen, och kallt. 
 
Så det vara bara att sätta igång. Ungefär lika mycket morötter idag, men den här gången testar vi svärmors lagringsmetod - i en gammal mjölkkruka. Sand i botten, varva morötter och sand, täck med sand. Sätt på locket som ju har hål, morötterna måste kunna andas.
 
 
 
Nio fina purjolökar hade vi kvar i landet.
 
 
De får en plastback och lagras också i sand. Tydligen ska blasten sticka upp har jag läst mig till.
 
 
Det ska bli oerhört spännande att se hur grönsakerna klarar sig under vintern. Purjon vill inte ha helt mörkt tydligen, medan morötterna ska ha det, så de rötterna vi har i plastback blir de första vi äter upp. Dock kommer jag både när det gäller purjo och morötter att låta något vara kvar i sin förvaring hela vintern, bara för att se hur de klarar det. Är ju viktigt att veta inför nästa år, om vi ska odla lika mycket morötter och kanske mer purjo också?
 
Förvällt och fryst in morötter har jag också hunnit med i eftermiddag, men det blir sista omgången, frysen är full. Tog de fulaste till detta. Alla är nämligen inte perfekta, en del spricker, andra får de märkligaste former och utskott och är man begåvad med en gnutta fantasi, kan man tycka att de liknar både det ena och det andra: 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0