Omställning

Sedan några veckor tillbaka, fem/sex, har jag utslag runt läpparna och huden på läpparna är extremt tunn. Det är svårt att skratta, för det stramar, känns som huden ska gå sönder. Måste smörja med Lypsyl hela tiden för att hålla dem mjuka.
 
Det började dagen efter vi ätit köpta pain riche till soppan en kväll. Dagen därpå känner jag hur det börjar strama och pirra och sedan kommer utslagen. Även mitt "vanliga" exem runt näsvingarna och på en del andra ställen i ansiktet blev värre.
 
Det är tredje gången det här händer; första gången var en gång när jag köpte en macka på resande fot. Kände medan jag åt hur torra läpparna blev.
 
Andra gången var också en macka, en frukostmacka på ett hotell. Samma sak, inte långt efter kände jag igen känslan.
 
Allt har sett likadant ut alla tre gångerna och det har tagit ett par månader, minst, innan det lagt sig. Förutom just över amorbågen, den har sedan första gången förblivit lite röd och irriterad.
 
Det enda jag kan koppla det här till är just brödet. Vet inte om det varit något speciellt med de här bröden, har ju ätit frukostmackor på hotell många gånger sedan dess, och gör ju det hemma också, men då Fazers rallarhalvor av surdeg.
 
Så här ser jag ut
 
 
Läpparna är lite svullna också och mycket rödare än mina normalt ganska bleka.
 
För att testa om det gör någon skillnad ska jag från och med idag utesluta gluten i min kost. Eftersom vi nästan aldrig äter pasta eller mjöl på annat sätt än frukostmackan, så finns det inte så mycket att förlora. Det svåra blir att komma ihåg att kolla på andra produkter än de man vet innehåller gluten. Korv och liknande till exempel. Men värt att testa, för det här är INTE kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0