Helgjobb

I helgen fick vi möjlighet att åter ta ett tag i övre hallen; nytt tak har börjat komma på plats. Så här ser det ut nu:
 
 
Har stått i garaget och kvistlackat alla brädor för att slippa göra det när de sitter i taket, är så pilligt jobb. Dessvärre måste ju all målning ske med nacken i totalfel vinkel sen.... På bilden ser det ut (ser jag) som om det nya taket sitter mycket lägre än det gamla, men det är en synvilla. Förhoppningsvis blir vi klara med taket nästa helg.
 
Vintern börjar ju smyga sig på, någon riktig kyla har vi inte haft än, men mer än två plusgrader mitt på dan var det ett bra tag sedan det var. Ändå har vi låtit både purjolök och morötter stå kvar ute i landet. Känns lite vågspel att ha kvar dem där, men de är täckta av löv och olika dukar.
 
Lite ångest fick jag ändå idag när jag skulle ta upp en purjo till maten samt ett gäng morötter eftersom regnet igår hade isglaserat tegelstenarna som håller dukarna på plats och de hade frusit fast. Lyckades få upp ett hörn och kunde komma in och få tag på ett gäng morötter. OBS det är inte purjon som är liten, det är morötterna som är STORA. Jämför med glaset.
 
 
Så av morötterna i påsen blev det en rejäl laddning till middagen, en omgång förvällda till frysen och ändå en rejäl skvätt kvar i kylen.
 
 
Faktum är att detta bara är fyra morötter, de är STORA!
 
Närmsta veckan ska det inte heller bli tokkallt, så jag tänker ha is i magen och låta allt stå kvar ute en vecka till, de har fått ytterligare täcke i form av gamla filtar och mattor. Eftersom jorden ändå inte var frusen bör de klara av det, samtidigt som det är lite av ett vågspel, men vill ju inte att de ska frysa sönder.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0