Extremkall vecka

För en dryg vecka sedan - förra fredan - hade vi ju den hittills varmaste dagen med +20. Efter det har vädret bara blivit kallare. Tröst är att det inte bara är vi här uppe i norr som haft det kallt och bedrövligt, även söderut har det varit så. Till och med är det flera orter i landet som fått 40-50-åriga köldrekord slagna. Hos oss har hela förra veckan legat mellan flera minus på natten till max +4 dagtid. Det har snöat i princip varje dag - åtminstone där jag befunnit mig. Naturen har försökt kämpa på med att få till lite vår, men vi ligger långt efter där vi borde ligga. På en del björkar kan man idag se att det börjar skifta i grönt, men normalt skulle de varit skirt gröna.
 
Snöfallen jag råkat ut för under förra veckan toppades när jag var på väg upp till Umeå för jobb i torsdags. Örnsköldsvik bjöd på detta:
 
 
När jag kom till Umeå var det kallt, men soligt. Under tiden jag var inne på mitt första besök där drog molnen ihop sig och när jag kom tillbaka till bilen var den täckt med 1 dm snö. Förvisso töade det bort under de andra kundbesöken, men ändå...
 
Därefter ut till stugan. Trots att vi inte är nöjda med våren här, är det ännu värre där. Där borde det också kommit längre, men isen har inte ens gått upp på sjön. När jag tittar tillbaka här på bloggen, ser jag att vi tog det första efter-bastun-doppet den 13/5 förra året. Skillnad som sagt. I år såg det ut så här:
 
 
Men invigde strandbastun gjorde vi!
 
Lördagen var det hyfsat väder, vi kunde kratta på torra områden, dra bort fjolårsblommor, sätta lök och så lite sallat, ruccola o dyl. Dessutom var solen så snäll att den kom fram en halvtimma just till rosé o'clock!
 
 
Skönt är också, när vi kommer i varsin bil, att kunna stanna hela söndagen och åka på måndag morgon!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0