60

På lördag fyller jag år. Jämna år. 60. Kan inte förstå det. Allvarligt. Kan inte förstå det. Det är inte jag. Kan inte förlika mig med det.
 
Hade en liten åldersnoja när jag fyllde 30, tyckte jag blev gammal, gick över en gräns till en annan värld. Upptäckte nog hyfsat snart att så var det inte.
 
40 var inga problem. 50 kändes lite onödigt, men fick väl vara OK.
 
Så är det inte med 60. Det spelar ingen roll att det sägs att 60 är det nya 50. Nu är det en KLAR skiljelinje. Hur man än försöker förneka det så går man ur medelåldern och in i ålderdomen. Det är inte jag. Känner mig i sinnet precis som vid 30, fast klokare, gladare. Har lyckan och förmånen att vara frisk. Visst talar kroppen om att den är brukad, ryggen klagar ibland, men det gör den på många, många mycket yngre människor också.
 
Tycker att människor i min ålder (och yngre) ser gamla ut, mycket äldre än jag. Väl? Har mycket lättare att identifiera mig - på alla sätt - med yngre människor.
 
Älskar ju fortfarande, nu mer än vid 30, att dansa. Då menar jag inte vals, foxtrott eller annan styrdans, utan att ge järnet. Låta musiken genomsyra kroppen och bara ge sig hän. Hur länge får man göra det? Går gränsen nu? Eller är det då man tar plats i det som jag föraktfullt har hörts kallas russindisco? Är man att förakta då?
 
Självklart är det bättre att fylla 60 än att inte få göra det, att inte finnas kvar. Självklart är jag glad över att vara frisk, fortfarande kunna dansa och sjunga. Och ja, jag inser ju att inget går att vända.
 
Men jag har svårt att identifiera mig med att bli 60.
 
Men inget ont som inte har något gott med sig. För ett tag sedan fick jag veta att mina nära och kära har planerat en överraskningshelg till mig. I morgon åker kära maken och jag ner till huvudstan och tar in på The Winery Hotel i Solna, Vinprovning, middag och allmänt välmående. Älskling tack!
 
På lördag ska jag och döttrarna ut på något, de har inte gett mig minsta hint om vad. Det ska bli väldigt spännande och roligt!
 
Lördagen avslutas med familjemiddag hos sonen och hans familj i Skokloster, vilket också känns oerhört roligt, det är ju inte helt ofta vi kan samlas allihop!
 
Avslutar med en bild på när jag verkligen inte inser hur gammal jag är och går loss på trumman en kväll när jag låter mig svepas med.
 
 
 
 

Snösmältning

En härligt solig dag har vi haft idag och dessutom årets (hittills) varmaste - +13! Men blåsig, eller det är i underkant, det har legat nära stormgränsen. I byarna har det varit stormstyrka.
 
Men i vår lilla kaffehörna har det varit nästan lä.
 
 
Men blåsten och det varma vädret har gjort underverk med snötäcket. Vi har kunnat se hur snön sjunkit ihop och hur snökanterna flyttat sig. Där det i fredags var någon decimeter kvar är det nu bara så det täcker marken och de bara delarna blir större och större. Marken är ju fortfarande frusen, så snösmältningen gör stora sjöar på gräsmattan. Än mer på sena eftermiddagen än när jag fotade.
 
 
 
 
Och de små krokusarna (tror jag det är) har vågat växa ytterligare,
 
Dessvärre säger prognosen att vi ska få minst lika blåsigt i morgon, kanske mer. Men blåst tar bra på snön!

Årets första sådd

Soligt och fint idag också, men bara som mest +2. Men vad gör det när det äntligen ska ner lite frön i odlingslådorna? Åtminstone i en låda.
 
Vet att det ska vara alldeles för tidigt, men Sara Bäckmo med Skillnadens Trädgård säger att fröna ligger och väntar till de känner att det är dags att gro. Alltså är det bättre att de ligger där i jorden och får bestämma själva än att jag ska vänta för länge!
 
Så nu är det gjort, sallat, ruccola, spenat och mangold är sått och det är samma som förra året och det gick jättebra då. Testar också med sommarmorot, är dock inte säker på att morotsfrö ligger och väntar, kanske de ruttnar istället. Testar man inte får man inget veta.
 
 
En ram med byggplast ger skydd mot kyla samtidigt som det blir ett litet miniväxthus.
 
De övriga lådorna fick också fönster på sig för att tina upp jorden så fort som möjligt.
 
 

Vårtecken

Hela den här veckan har vi haft plusgrader, inte ens nattetid har det varit mindre än strax under nollan. Självklart har det gjort underverk med snötäcket. Det har varit såå härligt att se grusfläckarna på gårdsplanen och bitar av gräsmattan växa fram! Det är ju de skottade delarna som släpper fram detta, där det inte skottats ligger ju snön kvar, men man ser även där hur rododendronbuskar och annat tittar upp ur snön.
 
En härlig dag med stor vårkänsla har vi haft idag. Solen var med oss ända till sena eftermiddagen när skyar och moln drog in.
 
Grävde ju ner en del lökar i höstas i lådorna vi gjorde framför vår kaffehörna och i tisdags när jag kom hem från Umeå såg jag att de första var på väg upp genom snön. Nu är snön borta där och jag är inte säker, men gissar att det är snödropparna som är på väg. Det visar sig så småningom!
 
 
Flera vårpremiärer har vi begått idag, biltvätt på hemmaplan var den första. Kära maken först ut.
 
 
Kaffehörnan utnyttjades både till kaffet efter lunch och senare för ett glas rosé.
 
 
Och så grillpremiääääär!!!!
 
 
Ett säkert tecken på att snötäcket inte längre är så djupt är att stenarna runt dammen börjar synas.
 

Helgresumé

Hemma igen efter en trevlig och mysig helg. Till största delen blev den precis som förväntat, det enda som var tråkigt var att Ebba blev sjuk.
 
Det märktes redan på torsdag kväll att hon var hängig och väldigt varm. Vid koll visade det sig att hon hade feber. Efter en orolig natt (inte för oss, vi sov) blev det vårdcentralen på morgonen eftersom hon hade drygt 40 i feber. Där fick den stackarn sitta hela förmiddagen innan det konstaterades halsfluss. Så henne fick vi inte träffa så mycket som både hon och vi velat. Freja däremot var pigg och alert, en långpromenad gjorde vi medan Ebba var hos läkaren. Innan Ebba kroknade på torsdagskvällen såg det ut så här ändå:
 
 
Sen till Kim och röran som man får leva i ett tag när man flyttar
 
 
Trevlig middag med Vickie och Sasha på kvällen och bokhyllebygge på lördagen. Såklart tar det längre tid än man tror det ska göra, men till slut var den på plats. Men en del grejande är det!
 
 
 
Lördagskvällen gick sedan i Mellons tecken. Som alltid vann fel låt!! Ville haft Ace Wilder.
 

Alla de bästa!

Åter en kväll när det packas och förbereds för en nöjesresa. Efter vi jobbat klart i morgon styr vi söderöver igen, fast inte längre än till Solna den här gången.
 
I morgon kväll får vi ÄNTLIGEN träffa de finaste barnbarnen som finns! Ja, det finns ju ytterligare ett som levereras i mitten på maj. Vi får titta på mammamagen tills vidare.
 
Det ska bli så himla roligt, härligt och mysigt att få träffa dem igen, vi har inte setts sen i julas. De får ledigt på fredag också, så vi får njuta av dem.
 
 
På fredag eftermiddag åker vi till Kim och hennes nya lägenhet i Solna. Vi ska assistera med lite hantverk och leverera lite bra-att-ha-grejer. Vi hoppas hon blir lika nöjd som hon blev över sitt första möte med Arubian Coffee
 
 
Ska bli väldigt spännande att se nya lyan!
 
Vickie och Sasha dyker också upp och gör oss sällskap på fredag kväll.
 
Lördagskvällen får vi göra lite nya bekantskaper, ska också bli roligt!

Vårkänning

En vecka idag sedan vi kom hem från paradiset och redan har vi bleknat ordentligt. Härligt ändå att se hur mycket ljuset har återvänt mot när vi åkte. Sedan i julas har vi nu sex timmar mer dagsljus! Våren står och stampar och vill fram!
 
Vi har fått påfyllning av snön under veckan, men haft några soliga timmar både igår och idag. Skottade bort snön från vår lilla kaffehörna och satt där i solen en stund på förmiddagen. Solen värmde bra där, och i likhet med Aruba var det så vitt så man nästan inte kunde titta - men där var det sanden, här snön.....
 
Några bilder till därifrån
 
Vårt hotell
 
 
Utsikt från balkongen i solnedgången
 
Härligt var det, nog den bästa resa vi gjort.
 
Kändes väldigt bra att avverka halva februari där och komma hem tills det är dags att ta itu med vårförberedelser. Av det lilla slaget; basilikakrukan har fått i sig frön, ärterna som ska ge oss ärtskott är lagda på jord, samt att jag sått lite broccolifrön. Det ska bli vår i år också!
 
 
 
 

RSS 2.0