Mest grönsaker

Som sagt förut vill det inte bli någon riktig försommar här, å andra sidan hade vi ju ingen riktig vår heller, så det är väl följdriktigt. Men växer gör det ju ändå, lite senare bara än normalt.
 
Solstunder har det varit idag, men som mest upp mot 19 grader, sen kom kallare luft in igen och temperaturen dök tre grader.
 
Men fixa ute gick ju att göra, så jag har målat de fina dörrarna till vedbon som kära maken snickrat, här är två av tre. De ska målas en gång till såklart, om/när vädret tillåter och man är ledig....
 
 
Och växtlighet återigen - nu har vi snudd på panik att hinna äta av det vi har i salladslådan. Både spenaten och ruccolan har dragit iväg och gått i blom, så nu tar jag de bladen jag behöver till salladen varje dag från en ruccolaplanta och drar upp den och slänger sedan. Detsamma med spenaten. Sallaten och mangolden däremot, går bra att plocka från och låta vara kvar.
 
 
Ruccola, sallat, spenat, mangold. Bredvid till höger är morot och dill på väg upp.
 
Det blir väldigt smakrika sallader med fyra olika sorters blad i.
 
Växer gör även löken, så det knakar, och även potatisen vi satte i kompostlådan, uppe till höger i bild. Vi äter ju inte så mycket potatis, men det skulle vara bra att odla för att hjälpa komposten bli till odlingsbar jord.
 
 
Sen har jag förstått att det är bra att ta reda på lite mer om växter man tänker odla. Har både broccoli och blomkål på gång att sätta ut, men fick nyss reda på att broccoli kan bli upp till en meter hög! Bör dessutom täckas med duk e. dyl. som skydd mot kålfjäril. Undrar hur jag ska lösa det? Idag ser den inte så mycket ut för världen, ännu mindre är purjolöken som bara är tunna trådar.
 
 
Men roligt är det!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0