Rivning och revidering

Den fjärde soliga sköna dagen har vi haft idag, dessvärre verkar det bli den sista för den här gången. Resten av veckan blir det betydligt svalare och ostadigare.
 
Bra då att jag hunnit måla klart altanbordet och väggen vid mataltanen. Nästan i alla fall, det vita fodret hoppas jag kunna ta i morgon. Såklart vill man ju att bakgrunden och omgivningarna till den nya tjusiga delen av våra altaner också ska vara fräscha och snygga!
 
Rivningen har fortskridit idag - och utökats. Vi har ju gjort misstaget att inte prata igenom ordentligt hur den nya altanen ska se ut och inte gjort någon ritning. Vi har gjort samma misstag förut. Vi pratar om det som ska bli och båda tror att vi ser samma bild i huvuet om hur det ska se ut - men det gör vi inte alltid. Då har vi sagt att nästa gång ska vi göra en ritning och gå igenom alla detaljer i god tid, men det är lätt att glömma av i ivern att komma igång. Så vi har insett att riva är OK, men vi måste sen göra en ritning.
 
Dessutom insåg jag i går kväll när vi satt och åt på mataltanen att räcket på solaltanen - på andra sidan den under rivning - inte kan vara kvar. Det räcket skulle hamna mitt för glaspartiet och det skulle inte se klokt ut.
 
Så idag har rivningen och även utgrävningen utökats rejält. Många olika altaner pratas det om här, jag vet, men vi har en altan på husets södersida som mest används att sola på, bredvid den ligger den som nu rivits - på husets västersida. Bredvid den, också på västersidan, har vi mataltanen, med matplatsen.
 
Kanske syns det på bilderna
 
 
 
 
I kväll kom skyarna som förebådar det sämre vädret som är i antågande men vi hann äta ute. Igår hade vi en underbar kväll med en gassande sol och värme som "tvingade" oss att sätta upp solseglet. Det är inte bara ett skydd, det ramar in fint också!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0