Race och röj

Efter mycket funderande fram och tillbaka kom vi ju fram till att vi skulle göra två resor hemöver den här semestern. Dels har vi våra odlingar som vi gärna vill se överleva, dels vet vi hur mycket jobb det är med trädgården efter tre veckors bortavaro och dels ser man ganska mycket om skumma individer som smyger omkring. Alltså kändes det rätt att göra två svängar den här sommaren.
 
Det kändes helt rätt när vi väl kom hem, inga spår efter inkräktare och gräset var inte så vildvuxet som befarat. Det var å andra sidan odlingarna.....!
 
Vi hade ju satt lök förra året också, men i år är blasten halvmeterhög och väldigt grov. Flera hade gått i knopp, så de klippte jag av. Klippte av nere vid jorden och slängde knopparna och lade blasten skivad i frysen att använda i grytor o dyl.
 
 
Broccolin och blomkålen hade också vuxit på sig fint, blir bra med en hemsväng till för att kolla läget och i bästa fall hinna ta rätt på den första broccoliknoppningen!
 
Potatisen var totalt vildvuxen, fanns ingen chans att kupa den. Å andra sidan spelar det mindre roll, vi äte ju nästan ingen potatis och satte den mest för att kultivera lådan som sådan - det är ju den första gräskompostlådan.
 
 
Så; hem fredag efter lunch - klippa, rensa, röja. Upp tidigt lördag - klippa, rensa, röja.
 
Iväg igen lördag efter lunch, kära maken behövde in i en butik och kolla varuläget, sen vidare upp till lilla paradiset....
 
Lite halvsen grillmiddag, sen bastu och första riktiga badet, dvs ända ut i normala badläget, Temperaturen i vattnet är uppe på ca 17 grader....
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0