Shoppingdag

Vi vaknade till en regnig dag och tog beslutet att passa på att göra oss en nyttig shoppingsväng i stället för att sitta och vänta på uppehåll. 
 
Kära maken dumpade mig i Umeås nya shoppingmecka Avion och körde iväg till sitt; Biltema, Byggmax m fl.
 
När jag fyllde år i våras fick jag av min kära svägerska och måg presentkort på just Avion och även Lindex.
 
En del av lindexkortet förvandlade jag till en snygg bikini på försommaren, men resten i kombination med avionkortet och 140 spänn ur egen ficka gav mig detta:
 
 
Ett par sköna gåochskräpaibyxor, en snygg skjorta att  jobba i, ett par välsittande jeans (HM!!), ett par bh som får bo kvar här och detsamma för ett par trevliga linnen. Supernöjd! 
Och så avslutade vi med god pasta på Avions  italienska restaurang. 
Kära maken fick i  stort tag på det han ville så ja, en bra dag!
 
Nu kaffe, sen bastu! Bra skit  hela vägen!
 

Sämre och bättre

Vädret fortsätter att vara väldigt växlande. Det vill inte bli nån riktig sommarvärme och det är ett par dar med hyfsat soligt väder som sedan följs av sämre. Egentligen typisk svensk sommar, fast kallare. Det varmaste hittills tror jag är 22 grader. Nån stund...
 
Å andra sidan är det bra jobbarväder. Kära maken fortsätter med altanbygget. En hel del problem har stötts på, eller åtminstone saker som har behövts tas hänsyn till och då är ju frågan; hur? Altanen som byggs nu satt tidigare ihop med de två andra på var sin sida och det blir lite knepigt när den här inte bara ska byggas om, utan även ut. Nu börjar det ändå kännas som de största problemen är på väg att lösas. Hans förhoppning var att vid det här laget ha hunnit betydligt längre och vara klar med golvläggningen, men så är det inte. Däremot kan det snart vara dags för den.
 
 
En liten vinglig spång också för att ta sig inifrån huset ut till mataltanen - orkar inte gå runt huset.....
 
Själv har jag ägnat mig åt fasadmålning. Den jag håller på med nu är på vår "gäststuga"/sommarhus, vårt andra hus här där vi sover under sommaren. En gavel togs förra sommaren, nu är det ena långsidans tur. Att det behövs syns ju:
 
 
Lite olika gäster har vi här också, alla oinbjudna. Dels tvåbenta som tar sig friheten att trava omkring här och inspektera och bedöma våra projekt när vi inte är här, dels fyrbenta. Pigge igelkott visade jag ju tidigare och han/hon är helt OK att ha här. Sen har vi även stött ihop med en halvvuxen hare flera gånger. De är ju söta förvisso, men det tyckte den att våra ärter var också.... så det blir inga sockerärter i år.... Konstigt nog har sallaten, ruccolan och det övriga fått stå kvar. Ska ju inte ropa hej än... Närgången är den också, häromdan satt den utanför altandörren mot altanen under uppbyggnad.
 
 
 
 

Race och röj

Efter mycket funderande fram och tillbaka kom vi ju fram till att vi skulle göra två resor hemöver den här semestern. Dels har vi våra odlingar som vi gärna vill se överleva, dels vet vi hur mycket jobb det är med trädgården efter tre veckors bortavaro och dels ser man ganska mycket om skumma individer som smyger omkring. Alltså kändes det rätt att göra två svängar den här sommaren.
 
Det kändes helt rätt när vi väl kom hem, inga spår efter inkräktare och gräset var inte så vildvuxet som befarat. Det var å andra sidan odlingarna.....!
 
Vi hade ju satt lök förra året också, men i år är blasten halvmeterhög och väldigt grov. Flera hade gått i knopp, så de klippte jag av. Klippte av nere vid jorden och slängde knopparna och lade blasten skivad i frysen att använda i grytor o dyl.
 
 
Broccolin och blomkålen hade också vuxit på sig fint, blir bra med en hemsväng till för att kolla läget och i bästa fall hinna ta rätt på den första broccoliknoppningen!
 
Potatisen var totalt vildvuxen, fanns ingen chans att kupa den. Å andra sidan spelar det mindre roll, vi äte ju nästan ingen potatis och satte den mest för att kultivera lådan som sådan - det är ju den första gräskompostlådan.
 
 
Så; hem fredag efter lunch - klippa, rensa, röja. Upp tidigt lördag - klippa, rensa, röja.
 
Iväg igen lördag efter lunch, kära maken behövde in i en butik och kolla varuläget, sen vidare upp till lilla paradiset....
 
Lite halvsen grillmiddag, sen bastu och första riktiga badet, dvs ända ut i normala badläget, Temperaturen i vattnet är uppe på ca 17 grader....
 
 
 
 
 

Grund för uppbyggnad påbörjad

Kära maken har slitit som ett djur med all grävning för den nya altanen. Vet också att han gillar det fysiska arbetet. Men såklart tar det på kroppen, en del träningsvärk har han dragit på sig. Men bra blir det!
 
All riving och allt grävande är nu gjort och de första stegen i återuppbyggnaden har tagits, Plintar har ställts ut och en bärlina har fästs i huset. Vet att han vill göra fler förankringar i huset innan han är nöjd. Så här ser det ut idag
 
 
 
Vädermässigt har vi haft en helt OK dag idag. Verkar som prognosmakarna har väldiga problem att förutspå vädret för det var inte förrän sent i går kväll som prognosen sa annat än regn i dag.Vi har haft en solig dag, men inga höga temperaturer - helt OK om man jämför med gårdagens helmulna 11-gradersdag som avslutades med en regnkväll....
 
Det har ju regnat en hel del, även hemma har vi förstått, vilket gör att det växer som rackarns, så i morgon gör vi oss en sväng hemöver ett dygn och kollar läget på gräs och odlingar. OCH tar hit borrhammaren så kära maken kan förankra nya altanen så mycket som han vill! Känner jag honom rätt kommer det sedan inte dröja så väldigt många dagar innan vi har ett nytt golv därute! Tak och väggar är det inte lika akut med.
 

Rivning och revidering

Den fjärde soliga sköna dagen har vi haft idag, dessvärre verkar det bli den sista för den här gången. Resten av veckan blir det betydligt svalare och ostadigare.
 
Bra då att jag hunnit måla klart altanbordet och väggen vid mataltanen. Nästan i alla fall, det vita fodret hoppas jag kunna ta i morgon. Såklart vill man ju att bakgrunden och omgivningarna till den nya tjusiga delen av våra altaner också ska vara fräscha och snygga!
 
Rivningen har fortskridit idag - och utökats. Vi har ju gjort misstaget att inte prata igenom ordentligt hur den nya altanen ska se ut och inte gjort någon ritning. Vi har gjort samma misstag förut. Vi pratar om det som ska bli och båda tror att vi ser samma bild i huvuet om hur det ska se ut - men det gör vi inte alltid. Då har vi sagt att nästa gång ska vi göra en ritning och gå igenom alla detaljer i god tid, men det är lätt att glömma av i ivern att komma igång. Så vi har insett att riva är OK, men vi måste sen göra en ritning.
 
Dessutom insåg jag i går kväll när vi satt och åt på mataltanen att räcket på solaltanen - på andra sidan den under rivning - inte kan vara kvar. Det räcket skulle hamna mitt för glaspartiet och det skulle inte se klokt ut.
 
Så idag har rivningen och även utgrävningen utökats rejält. Många olika altaner pratas det om här, jag vet, men vi har en altan på husets södersida som mest används att sola på, bredvid den ligger den som nu rivits - på husets västersida. Bredvid den, också på västersidan, har vi mataltanen, med matplatsen.
 
Kanske syns det på bilderna
 
 
 
 
I kväll kom skyarna som förebådar det sämre vädret som är i antågande men vi hann äta ute. Igår hade vi en underbar kväll med en gassande sol och värme som "tvingade" oss att sätta upp solseglet. Det är inte bara ett skydd, det ramar in fint också!
 
 
 
 
 

RSS 2.0